(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DİKKAT!!! BUZ VAR..!

GENEL

Kış aylarında düşmelere bağlı kırık ve çıkıklarda yaşanan el ve ayak bileği kırıklarına karşı dikkat edilmesi gerektiği bildirildi.

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Bülent Sever, travmaya en fazla uğrayan eklemlerden birinin ayak bileği eklemi olduğunu belirtti.

Kış mevsiminde daha sık karşılaşılan kırık ve çıkıklarda karşı alınması gereken önlemler bulunduğunu anlatan Doç. Dr. Sever, şunları kaydetti:

“Bilhassa kış mevsiminde karlanma, buzlanma benzeri durumlarda çoğunlukla ileri ve orta yaştaki hastalarda ayak bileği kırıkları görülmektedir. Karlı ve buzlu havalarda özellikle dikkatli olmak gerekir. Ayak bileği kırıklarında hasta çoğunlukla ayak bileğinde burkulma, kayma ya da düşme şeklinde bir travma yaşar. Bu kırıklar genellikle basit ve orta enerjili travmalarla oluşur. Hastalar, genellikle koşarken ya da buzlu yerlerde yürürken yaşanan dikkatsizliğe bağlı kayma neticesinde burkulma ve benzeri ters hareketlerle ayak bileğinden gelen ses şikayetiyle acil servislere başvuruyorlar. Kış aylarında el bileği kırıklarıyla da çok fazla karşılaşıyoruz. Bu kırıklar kaygan bir zeminde el bileği üzerine düşülmesi sonucu oluşur. El bileği kırıkları, ileri yaş hastalarda ciddi derecede kemik erimesine bağlı parçalı kırıklar şeklinde görülür ve genellikle cerrahi olarak tedavi edilir. Ayak bileğindeki gibi el bileğinde de ödem ve şişlik kendini gösterir. Bu ödem ve şişlikle birlikte el bileğindeki damar-sinir yapısı da muayene edilir.”

DAHA ÇOK YAŞLILARDA ...

Doç. Dr. Sever, kış aylarında el ve ayak bileği kırıklarının daha çok yaşlı hastalarda yaşandığını vurguladığı açıklamasında, “Yaşlı hastalarda denge problemi, nörolojik sorunlar veya bunlardan farklı rahatsızlıklar görülebildiği için yürürken baston olarak kullanabilecekleri desteğe ihtiyaçları vardır. Bu desteğin olmaması ya da düzgün kullanılamaması bir de zeminin kaygan olması sonucu kayıp düşmeler ve buna bağlı ayak ya da el bileğinde kırıklara neden olabilir” ifadelerine yer verdi.

NELERE DİKKAT ETMELİ?

Karlı ve buzlu havalarda alınacak tedbirlerin önemli olduğunun altını çizen SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim. Üyesi Doç. Dr. Sever, dikkat edilmesi gereken noktaları ise şöyle özetledi:

“Hava koşullarına uygun ayakkabının giyilmesi, karlı ya da buzlu zeminde küçük adımların atılması, yürürken ellerin cepte olmaması, karın parlamasını engelleyerek, daha rahat görmek için güneş gözlüğü kullanılması, ayakkabıların kaymaması için binaya girerken altının kardan temizlenmesi gibi faktörler karlı ve buzlu havalarda kayma ve düşme riskini azaltacaktır.”




Bu sayfayı yazdır

20.01.2022 21:11:23

Bu haber 545 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.112.628

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
231 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri