(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KONU CAMİ’YDİ…

KDZ/EREĞLİ

Türkiye Mimar ve Mühendis Odası Başkanlığı (TMMOB) Ereğli Şube Başkanı Makine Mühendisi İsmail Donat, “sosyal donatı alanımız sahil yolu üzerinde Bakanlıkça yapılması istenilen ibadet yeri Cami de duyarsız kalamayacağımız bir konudur” dedi.

Donat, TMMOB Ereğli Şube binasında düzenledikleri basın toplantısında, Oda olarak kentin sorunlarının çözümü konusunda büyük çaba gösterdiklerini, Kentlere kimliğini veren yapıların koruma altına alınması, park bahçe meydan gibi ortak kullanım alanlarının bu özelliklerinin devam ettirilmesi içinde önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Sahil bandına yapılmak istenen caminin, aynı zamanda deniz kirliliğine de sebebiyet vereceğini savunan Donat, şunları kaydetti:

ASKERİ LOJMANLARI İŞARET ETTİ

“Sadece Ereğli halkını değil, kentimize gezmek amaçlı gelen ziyaretçiler için de kıymetli olan nefes aldığımız, sosyal donatı alanımız sahil yolu üzerinde Bakanlıkça yapılması istenilen İbadet yeri Cami de duyarsız kalamayacağımız bir konudur. Bakanlığın ısrarla yapmak istediği kısım dolgu alanı ile kazanılmış ve son 15-20 yıldır Ereğli’nin simgesi haline gelmiş sahil yürüyüş yolunun bütünlüğünü şehir siluetini tamamen bozacaktır. Hali hazırda sorun yaşanılan trafik iyice yoğunlaşacak olup, yapılması istenilen binanın denizden gelecek olan dalga etkisinden korunması muhakkak planlanması gereken birden fazla sayıdaki dalgakıranların aralarında yoğun bir deniz kirliliği meydana getirecektir. Hem yaya yürüyüş yolundaki mevcut durumdaki sirkülasyonun devamlılığı, siluetin bakirliği, trafik sorunlarının daha da artmaması, hem de çevre kirliliği oluşmaması için bu alana bir cami ya da başka bir yapının yapılması uygun değildir. Yeni dolgu alanları oluşturularak yapılaşma yapılması da uygun değildir.  Bir dolgu yapılacaksa ancak sahil yolu için trafik sorunun çözümlenmesi için düşünülmelidir. Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü binaların yapılacağı alanın yanındaki askeri lojman alanlarının olduğu bölge;  Bakanlık tarafından yapılması planlanan Cami için uygun bir bölge olup, yüksekliği de arazi eğiminden dolayı siluete zarar vermeyecektir. Ve maliyetler açısından da daha ekonomiktir.  Eski terminal alanı üzerinde yapılması planlanan Belediye Hizmet binası ile bu alan komple sosyal kamu alanı haline getirilebilir.
İşaret ettiğimiz alan Cami, belediye, kaymakamlık ve emniyet müdürlüğü ile bir kompleks olarak gerek konumu, gerekse erişim kolaylığı ve kamuya hizmet için uygun, hızlıca şekil verilebilecek, hayata geçirilebilecek bir proje alanıdır.”

Toplantıda; Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Polat, Mimarlar Odası Başkanı Elif Işık, Ziraat Mühendisleri Odası İKK Temsilcisi Hüseyin Çakır, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Halil Bakar da hazır bulundu.




Bu sayfayı yazdır

20.01.2022 14:28:39

Bu haber 409 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 75.752.866

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
414 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1306 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri