(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

150 OKULUN KÜTÜPHANESİ OLDU!

ZONGULDAK

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, “Kütüphanesiz Okul Kalmasın projesi kapsamında, ilimizdeki 307 okuldan kütüphanesi olmayan 150 okula kütüphane kazandırdık” dedi.

Aldoğan, Hakimiyet Yayın Grubu Zonguldak Bölge Müdürü araştırmacı gazeteci Orhan Akyüz’e, yaptığı açıklamada, kentteki okullarda kütüphane için ayrılan mekanların fiziki iyileştirmelerinin tamamlanmasının ardından tümünde kütüphaneleri oluşturduklarını söyledi.

“150 OKULA KÜTÜPHANE KAZANDIRDIK”

İl genelindeki okulların kütüphanelerine kavuşarak öğrencilerin hizmetine sunulmasının mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Aldoğan, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde 26 Ekim 2021 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca ortaklaşa başlatılan, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in de açılışına katıldığı okullar arası imkân farklılıklarını azaltacak ve eğitimde fırsat eşitliğini artıracak ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi kapsamında ilimizde başlatılan kampanya çalışmamızı tamamlamış bulunmaktayız. İlimizdeki 307 okulumuzun 157’sinde kütüphane vardı, 150 okulumuzda kütüphane yoktu. ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi kapsamında, ilimizdeki 307 okuldan kütüphanesi olmayan 150 okula kütüphane kazandırdık. Bu arada kütüphanesi bulunmayan okullarımız için kütüphane mobilyalarının üretim ve montajı, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimiz tarafından yapılarak kuruluma hazır hale getirildi. Kütüphaneleri bulunan bazı okullarımızda kütüphane rafları, bazılarında masa ve sandalye, bazılarında ise kitap eksikliği vardı. Bu okullarımızdaki eksiklikler tamamlandı. Kütüphane yeri olmayan okullarımızın uygun koridorlarında da kitaplıkları hayata geçirdik. Ayrıca kentimizde eğitim-öğretim ortamları olan okullarda fiziki iyileştirmeler yapılırken, öğrencilere sunulan eğitim standartları da yükseltilmektedir.”

KÜTÜPHANELERDEKİ KİTAP SAYISI ARTTI

“Eğitim yuvaları göz bebeğimizdir” diyen Müdür Aldoğan, şöyle devam etti:

“Kütüphanesi olmayan 150 okulumuzda, kütüphane kurulumları tamamlanarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. İlimizdeki 307 okulumuzun kütüphanesinde toplamda 400 binin üzerinde kitap bulunmaktadır. Her geçen gün kütüphanelerdeki kitap sayımız artmaktadır. Okullarımıza yeni kurulan kütüphanelerle birlikte mevcut kütüphanelerimizin de hem fiziki iyileştirmelerini, hem de kütüphanedeki kitap çeşitliliğini artırarak zenginleştirdik. Çocuklarımızı erken yaşta kütüphanelerle tanıştırarak kitap konusuna aşina kılmalıyız. Çocuklarımızın daha kaliteli şartlarda eğitimlerine devam etmeleri en büyük arzumuzdur.”

“KİTAP OKUMAK, İFADE ETME YETENEĞİMİZİ GELİŞTİRİR”

Müdür Aldoğan, kütüphanelerin eğitim sistemine yardımcı bilgi evleri olduğunu ve toplumsal bilgi ihtiyacını sağlamak amacıyla kurulduğuna işaret ederek, ‘’Projeyle çocuklara kitap sevgisini ve okuma alışkanlığını kazandırabileceğimiz alanlar oluşturmak istiyoruz; onların düşünen, üretebilen, kendini daha iyi ifade edebilen bireyler olarak yetişmesini sağlamayı amaçlamaktayız. Günümüzde toplumlar, sahip oldukları bilgi birikiminin çoğunluğunu kitaplar sayesinde edinmektedirler, geri kalan bilgi ise tecrübeler ile öğrenilir. Kitap okumak, düşünce yapısı ve hayal gücünü, kendimizi ifade etme yeteneğimizi geliştirir’’ diye konuştu.

“KENTİMİZDE, 7 BİN 466 ÖĞRETMEN GÖREV YAPIYOR”

İl genelinde okul öncesi 6 bin 881 öğrenci, ilkokul 26 bin 966 öğrenci, ortaokul 28 bin 468 öğrenci ve ortaöğretim 31 bin 923 öğrenci olmak üzere toplam da 94 bin 238 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü, 7 bin 466 öğretmenin de görev yaptığını dikkati çeken Aldoğan, öğretmenlik mesleğini idame eden tüm eğitim neferlerine de minnettar olduğunu kaydetti.




Bu sayfayı yazdır

3.01.2022 23:12:46

Bu haber 969 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 2 kişi online
Toplam ziyaret : 75.746.769

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
406 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri