(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

POSBIYIK ŞARKI SÖYLEDİ!

KDZ/EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Türk Halk Müziği konseri düzenlendi.

İlçedeki Hüseyin Tatoğlu Kültür merkezinde düzenlenen konserde, Şef Cihangir Bilgin yönetimindeki Turkuaz Müzik Grubu Korosu sahne aldı.

Şef Bilgin’in okuduğu şiir ile başlayan konserde, Karadeniz Trakya, Ege, Azeri ve Günaydoğu Anadolu yöresine ait çeşitli türküler, koro ve sola eşliğinde seslendirildi.

Davetlilerin de zaman zaman eserlere elik ettiği konserde Şef Bilgin, etkinliği izleyen Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık ile eşi İlçede kurulu Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı Neriman Posbıyık’ı sahneye davet etti.

Bilgin, özellikle pandemi sürecinde yaşadıkları zorlukları aşmalarında Ereğli belediyesinden büyük destek aldıklarını belirterek, teşekkür ettiği Posbıyık ile eşi Posbıyık’a çiçek takdim etti.

ANI SONRASI ÇARŞAMBAYI SEL ALDI!

Bu arada Şef Bilgin, henüz gençlik yıllarında gerçekleştirdikleri bir konserde, davetlilerden gelen istekler doğrultusunda, Ordu yöresinden 2 türkü seslendirdiklerini hatırlattı. Aynı yöreye ait “Çarşambayı Sel Aldı” isimli türküyü ise aynı konserde Bayan Posbıyık’ın talep ettiğini ancak, gençliğinin de verdiği heyecanla seslendirmediğini belirten Bilgin, “gençlikten olsa gerek böyle bir eksik yaptım. Şimdi bu türküyü seslendireceğiz. Hem de Sayın Bayan Posbıyık söyleyecek” diyerek mikrofonu Neriman Posbıyık’a bıraktı.

ALTINDAN KALKMASINI BİLDİ!

Ön müziğin ardından şarkıya giren Bayan Posbıyık, ses tonu ile müzik tonunun uyuşmamasında zorluk yaşadıysa da, kısa sürede toparlayarak türküyü başarı ile tamamladı ve davetlilerden alkış aldı.

Şarkı sonunda yaşadığı zorluğu esprili sitem ile Şef Bilgin’e ileten Posbıyık, teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

POSBIYIK: EREĞLİ EĞİTİM VE SANATLA ANILIYOR

Turkuaz Grubu’nun türküleri ile devam eden gecenin ilerleyen bölümlerinde Şef Bilgin, Belediye Başkanı Posbıyık’ı bu kez konuşma yapması amacıyla tekrar sahneye davet etti. Bir süre yerinden kalkmayan Posbıyık, davetlilerin alkışları üzerine çıktığı sahnede, yaptığı konuşmada, “Ben Ereğli Belediye Başkanı olarak gurur duyuyorum. Böyle kaliteli toplulukların bir araya gelip halka bu konserleri yansıtması son derece önemli” dedi.

Belediye olarak ilçedeki sanatsal faaliyetlerle ilgili ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Posbıyık, şöyle konuştu:

Bundan sonra daha fazlasını yapacağız. Atatürk Kültür Merkezi’ni yeniledik. Sadece çok amaçlı salonu kaldı. Yakında açılışını yapacağız. Biz sanata, sanatçıya hayranız. Ereğli’nin en büyük özelliği o. İnanın samimiyetle söylüyorum, Ereğli denince eğitimin yüksek olduğu, sanatın değer gördüğü bir bölge kabul ediliyor. Pandemi bir taraftan, döviz kurları bir taraftan, bazen biz de şaşırıyoruz ne olacağını. Aynı insanların işleri nasıl bozuluyorsa, belediyelerin de bütçeleri bozuluyor ama bu derin mevzulara girmeyelim. Bu akşam bizi mutlu etmek için Ankara’dan, diğer yerlerden gelen misafir sanatçılarımıza da hoş geldiniz diyorum.”

Ümran Çevikkaya, Nurdan Gebeş, Mehmet Ali Özer, Mustafa Karadeniz, Yılmaz Korkmaz ve Evin Bal’ın solo performansları ile yer aldıkları konser boyunca davetlilerle bütünleşen Turkuaz Grubu’nun programı, halay içeren türkülerlerin ardından hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle tamamlandı.




Bu sayfayı yazdır

26.12.2021 15:17:36

Bu haber 943 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 2 kişi online
Toplam ziyaret : 76.026.690

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1436 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri