(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EMEK BURADA, ADALET NEREDE?!

ZONGULDAK

Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanlığı’nca, hekimlere yönelik maaş artışının ve yıllardır sözü verilen ek göstergenin ayrım gözetilmeksizin tüm sağlık emekçilerine uygulanması talebiyle 1 günlük iş bırakma eylemi yapıldı.

Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Madenci Anıtı önünde toplanan sağlık çalışanlarına hitaben yaptığı konuşmada, kamuda yaşanan ücret adaletsizliğini protesto ettiklerini söyledi.

 Pandeminin olağanüstü şartları içerisinde tüm sağlık çalışanlarının cansiperane çalıştıklarını, çok sayıda arkadaşlarını da Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle kaybettiklerine dikkati çeken Kara, şunları kaydetti:

“Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ve hekiminden hemşiresine, teknikerinden memuruna sağlık çalışanlarının tümünü kapsamayan bir düzenleme kadüktür. Hiç bir sağlık çalışanı bu düzenlemenin dışında tutulmamalıdır. Bu büyük bir haksızlıktır. Bizim tepkimiz bunadır ve bu tepki haklı bir tepkidir. Bu tepkiyi sadece bizler değil, yüzbinlerce sağlık çalışanı gösterdi. Sosyal medya adeta inledi. Açıkçası bu durum sağlık çalışanları içerisinde çok büyük infiale yol açmıştır. Yetkili sendika olarak biz zam yapılmasına asla karşı değiliz, olamayız da. Zamma karşı olmamız, sendikal kimliğimizi ve mücadelemizi inkar anlamına gelir. Biz zam üzerinden ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat görülmesine, yok sayılmasına, emeklerinin hor görülmesine karşıyız. Can kurtarmak için can vermekten çekinmeyen sağlık çalışanlarının fedakarlıklarının, mücadelelerinin, gayretlerinin görmezden gelinmesine karşıyız. Herkesi emek ve ekmek mücadelesine destek vermeye davet ediyoruz. Sağlık ekip işidir, bu hizmeti sunan sağlık çalışanları da bir vücudun organları gibi bütündür.

BU KÖTÜLÜĞÜ HAK ETMİYORLAR

Hemşireyi doktordan, doktoru teknikerden, teknikeri ambulans şoföründen ayrı görürseniz ve ona göre muamele ederseniz, bir yönüyle hepsine kötülük etmiş olursunuz. Dahası, bu şekilde davranarak sağlık sisteminin altını oymuş olursunuz! Sağlık çalışanları bu kötülüğü hak etmiyor… Sağlık sisteminin bu ve benzeri kötülüklerle, haksızlıklarla ayakta durması mümkün değildir. Buradan siyasi iradeye sesleniyoruz; Meclisten, yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat olmadığını gösteren kapsamlı ve adil bir zam kararı bekliyoruz. Tersi bir uygulama, tüm sağlık ve sosyal hizmet kolu çalışanlarını kırar.”

Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, “vehamet” olarak değerlendirdikleri durum nedeniyle 9 Aralık Perşembe günü İş Bırakma Eylemi gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Madenci Anıtı önünde toplanan sağlık çalışanları, “emek burada adalet nerede”, “hak hukuk adalet sağlıkçının hakkıdır”, “ücrette adalet istiyoruz”, “sağlıkçılar burada yetkililer nerede”, “kahramanlar burada yetkililer nerede”, “sağlık ekip işi sağlık ekip işi sağlık ekip işi” ve “her şeye zam var sağlıkçıya neden yok” şeklinde slogan attılar, taleplerini içeren yazılı dövizlerin yanı sıra pankartlar taşıdıkları eylem, olaysız sona erdi.




Bu sayfayı yazdır

7.12.2021 14:37:46

Bu haber 614 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.103.253

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
222 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
551 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1471 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri