(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SAĞLIKÇILAR İŞ BIRAKTI!

KDZ/EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Devlet Hastanesindeki sağlık Çalışanları, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın uzman hekimlere ve pratisyen hekimlere yapılan ücret iyileştirmesi açıklamasına tepki amacıyla “İş Bırakma Eylemi” gerçekleştirdi.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Zonguldak Şube Sekreteri Cemal Kocamanoğlu, hastane binası önünde gerçekleştirdikleri eylem sırasında yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının, sadece doktorları kapsamadığını söyledi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın uzman hekimlere ve pratisyen hekimlere yapılan ücret iyileştirmesi açıklamasının ardından sağlıkçıların tepki gösterdiğini anlatan Kocamanoğlu, şunları kaydetti:

 “Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak yılladır ‘sağlıkta dönüşüm’ adı ile ifade edilen, halk ve emekçiler lehine olmayan uygulamalara karşı alanlardayız. Bugüne kadar uygulanan bu politikalara karşı dediğimiz her konuda maalesef haklı çıktık. Hizmeti üretenlerin ve halkın temsilcilerinin içinde yer olmadığı bir programın başarı şansı olmadığını söyledik. Kapitalist üretim-tüketim İlişkilerine indirgenen sağlık ve sosyal hizmetlerde başarı olmaz dedik.

Niçin alanlarda olduğumuzu daha iyi anlatmak için sadece sağlık iş kolumuzda mevcut duruma bakmamız yeterli olacaktır. Kanun Hükmünde kararname (KHK) rejimi, güvenlik soruşturmaları nedeniyle işten atmalar, göreve başlatmamalardan kaynaklı örgütlenme önündeki kaygılar, Yöneticilerin dili, kışkırtılan sağlık talebi ve bilime de aykırı olan sağlık sisteminin sonuçları arasında yer alan şiddet, İhtiyaca rağmen kamuda ve hastanelerde eczacı istihdamının yetersizliği, kamu emekçisi eczacıların özlük sorunları gibi birçok sorun yaşamaktayız.Tüm bunların yanında sağlık hizmeti sunan ekip olmanın yanında sağlık hizmeti alan da bir ekibiz. Doğallığında yaşadığımız toplumun yaşadığı sağlık hakkı sorunlarım da bizler yaşıyoruz. Üstelik bu sorunları yaşayanlar olarak da çoğu zaman hedefe konan bizler oluyoruz. Bu nedenle sağlık emekçilerinin ekonomik, özlük ve demokratik haklarına yönelik mücadele yanında sağlık hakkı mücadelesini de yürütmek zorunda kalıyoruz.

TALEPLERİNİ SIRALADI

Evet sorunlarımız çok, derdimiz büyük. Mücadele edecek çok başlığımız, kazanacak çok hakkımız var.  Kısa vadede acil taleplerimiz var. Bunlar; Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için döner sermaye performans uygulamalarının kaldırılarak yoksulluk Sınırı üzerinde emekliliğe yansıyan temel ücret verilmesi, 3600'den başlayarak kademeli olarak 7200 ek gösterge verilmesi, Covid-19'un iş kazası ve meslek hastalığı sayılması ve Yıpranma Payı’dır.”




Bu sayfayı yazdır

6.12.2021 14:20:09

Bu haber 642 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 76.029.114

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
808 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
419 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1437 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri