(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GÜN ÖĞRETMENLERİN...

KDZ/EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Atatürk Anıtı Alanındaki törende, İlçe Milli eğitim Müdürü İsmail Aksoy Atatürk Anıtı’n açelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulan tören, İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi.

Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezindeki etkinlik de, Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aksoy, buradaki konuşmasında gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenleri kutlarken, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve hayatlarını kaybeden tüm öğretmenleri saygı ile andığını belirtti.

ATA’NIN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Aksoy, emekli öğretmenleri saygı ile anarken,  görevi süresinde şehit olmuş ve çeşitli şekillerde yaşamını yitirmiş öğretmenleri rahmet ve saygıyla anarak, şunları söyledi:

“Öğretmenler, her zaman ve her şart altında bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde önemli role sahip olmuşlardır. Dolayısıyla öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir’ diyerek, öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır.

BİZE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Teknoloji eğitimde ne kadar etkili kullanılırsa kullanılsın eğitimin ana unsuru her zaman sizlersiniz. Öğretmenin etkin olmadığı bir eğitim sisteminin başarılı olması düşünülemez. Onun için her zaman olduğu gibi bizlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Bizler, Türk Milli Eğitiminin temel amaçları ve temel ilkeleri çerçevesinde, kendi yetenek ve kabiliyetini bilen, geçmişini, özünü sağlam bir tarih şuuru içerisinde algılayan, yaşadığı zamanın gerçeklerinin de farkında olan, geleceğe umutla bakan, ulusal ve evrensel hukuk kurallarının bilincinde ve ‘yaratılanı yaratandan ötürü hoş görme’ felsefesi gereği insan sevgisiyle, kısaca; bizi biz yapan değerlerimizle donatılmış bireyler yetiştirme azim ve gayreti içerisinde olmalıyız. Siz değerli öğretmenlerimizin de bu ulvi görevin bilincinde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştireceğinize inanıyor ve sizlere güveniyoruz.”

Mesleğe yeni giren öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirilen programda konuşan yeni öğretmen Şevket Atakan Sever de “eğitim, artık durağan bir süreç olmaktan çıkmış; sürekli sorgulanması gereken dinamik bir süreç haline gelmiştir. Öğrenciye, devamlı bilgi yüklemesi yapılan klasik eğitim anlayışı, artık geçerliliğini yitirmiştir” dedi.

Emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi. Öğretmen Deniz Akdeniz’in ‘Şehit öğretmen’ isimli okuduğu şiir, mesleklerini icra ettikleri sırada şehit düşen öğretmenlere ithaf edildi. Bu sırada, duygu yüklü an yaşandı.  

Tiyatro gösterimi il etamamlanan etkinliklere; Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Ali Akça, daire müdürleri ile üst rütbeli askerler katıldı.

ALDOĞAN’IN MESAJI

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, şunları kaydetti:

“Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik ünvanının verildiği bu anlamlı gününün yıl dönümü vesilesiyle İstikbalimizin mimarı, fedakarlığın ve sevginin timsali öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyorum.

Öğretmenin toplumdaki yeri, rolü, önemi ve değerini anlamak, öğretmenler arasındaki bağı kuvvetlendirmek, öğretmenlik mesleğinin kutsiyetini kavramak ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimizin heyecanını paylaşmak amacıyla bir araya geldiğimiz bu özel gün, fedakâr öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha anlamımızı sağlayan önemli bir gündür.

Öğretmenlerimiz; 2023 hedeflerimize bizleri taşıyacak olan gücümüz, tarihini bilen medeniyet değerlerini özümsemiş, dinamik, açık fikirli, üretken, bilgi ve sorumluluk sahibi nesillerdir.”




Bu sayfayı yazdır

24.11.2021 13:24:23

Bu haber 552 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 33 kişi online
Toplam ziyaret : 76.039.732

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
813 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
425 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri