(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YASAL SÜREÇ BAŞLIYOR!

ZONGULDAK

Yaklaşan kış ayları öncesi, araçların ‘Kış Lastiği Takma Zorunluluğu’ ayarısında bulunuldu.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün yazılı açıklamasına göre, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan uyarıda, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın 1 Nisan 2017 Tarihli “Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu İle İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ”in Kış Lastiği Zorunluluğu başlıklı 5/1 maddesi hatırlatıldı.

Söz konusu madde uyarınca; ülke genelinde tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda, her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde kış lastiği kullanılmasının zorunlu kılındığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Ayrıca Zonguldak Valilik Makamının 17 Kasım 2021 tarihli Olurları ile il sınırlarımız içerisindeki yollarda seyreden yolcu ve yük taşıyan araçlarda da 1 Aralık 2021 ile 1 Nisan 2022 tarihleri arasında kış lastiği kullanılması zorunlu hale getirilmiştir. Bu bağlamda, vatandaşlarımızın karayolunda daha güvenli bir şekilde seyretmeleri amaçlanmaktadır.”

EREĞLİ’DE HAREKET BAŞLADI

Bu arada, Ereğli İlçesinde, birçok araç sahibinin kış lastiklerini takma işlemi başlattıkları öğrenildi.

İlçedeki Mers Otomotiv Ortağı Mustafa Sünger, özellikle yük ve yolcu taşıma araçlarında zorunlu olan uygulamanın yanı sıra, bir çok özel araç sahibi de kış lastiklerini takma hazırlıkları başlattıklarını söyledi.

Müftü Mahallesi Cumartesi Pazarı (eski Süngüroğlu) mevkisindeki iş yerlerinde; lastik satışı yanı sıra, lastik bakım, sökme-takma işlemlerinin de işinde uzman personel tarafından yapıldığını belirten Sünger, “Müşterilerimiz henüz bir hafta kalmış olsa da şimdiden gelip kış lastiklerini taktırmaya başladılar. Özel araç sahipleri de uygulamayı dikkate alıyor. Lastiklerini dönem boyunca firmamızda bulunduran müşterilerimiz olduğu gibi, yeni lastik taleplerine de cevap verebiliyoruz” dedi.




Bu sayfayı yazdır

23.11.2021 15:26:05

Bu haber 461 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.100.983

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
217 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri