(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YENİDEN BAŞLAMAK..!

KDZ/EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Belediyesince gerçekleştirilen “14. Karadeniz Ereğli Hamsi Festivali” renkli ve hareketli etkinliklerle gerçekleştirildi.

Dün (21 Kasım), festivale aktif katılım sağlayan kurumların yanı sıra sivil toplum kuruluşları, sabah erken saatlerde Sahil Bandında tahsis edilen alanlarında çalışmalara başladı.

Belediye tarafından belirlenen yerlerde mangallarını hazırlayan kurum ve kuruluşlara; belediye araçlarıyla kömür, odun, soğan, ekmek, helva, su gibi malzemeler ücretsiz dağıtıldı.

Alanda hazırlanan dağıtım havuzuna, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın ilk kasa balığın dökmesi, ardından da vatandaşların poşetlerine doldurması ile başlayan dağıtımda yaklaşık 200 metre kadar uzun kuyruk oluştu.

AMFİ TİYATRO’DAKİ ETKİNLİKLER

Festival açılışının gerçekleştirildiği Amfi Tiyatro’da konuşan Başkan Posbıyık, bu yılki festiva etkinliğini, aynı zamanda öğretmenler gününü kutlamak için yaptıklarını belirterek, “Onların önünde saygıyla eğiliyorum, onlara şükranlarımı iletmek istiyorum” dedi.

2002’de kırılan “En Uzun Mangal Rekoru”ndan bahseden Posbıyık, “Muhteşem bir gündü hala unutamıyorum, Ereğli bir hafta hamsi koktu. Bunu geleneksel olarak devam ettiriyoruz. Pandemiden dolayı ara vermek zorunda kaldık. Bu sene 14. Yıldönümünü kutluyoruz. Biliyorsunuz pandemide 14 kural var. Biz de 14. Yıldönümü kutluyoruz. Hamsi doğal bir pandemi düşmanı. Sinovac var, Turkovac var. Bizde de Hamsivac var” diye konuştu.

Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur,  siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldığı açılış ile birlikte Karadeniz ezgileri eşliğinde horon çekti.

MANGALLAR ATEŞLENDİ ŞENLİKLER BAŞLADI!

Yaklaşık 1 kilometrelik alanda oluşturulan hamsi Festivali, yakılan mangallar ve pişirilmeye başlanan hamsi ile birlikte kentte hamsi kokusu ve mangal dumanı ile büründü.

Bazı stantlarda yerel, bölgesel ve ülkenin çeşitli yörlerine ait canlı yada dijital ortamlardaki müziklerle şenlenen festivalde “En Güzel Mamsili Pilav, En Hızlı Hamsi Yeme Yarışması” gibi etkinlikler gerçekleştirildi. 14. Hamsi Festivali Hamsili Pilav Yarışması birincisi Ezgi Kale, ödülünü Kaymakam Yapıcı’dan aldı.

ZABITA ‘HAMSİ’ DAĞITTI!

Posbıyık’ın, eşi Neriman Posbıyık ile birlikte bazı stantları gezerek teşekkür ettikleri festivalde,  Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de ilçe çıkışında durdurdukları araçlarda sürücü ve yolculara balık ekmek ikramında bulundu. Ekipler ayrıca Acil Servis çalışanlarına da Hamsi ikram etti.

KONSERLER

Sahil Bandı’nda akşam saatlerine doğru azalan kalabalık, Atatürk Anıtı alanında gerçekleştirilecek açık hava konserlerine yöneldi.

Sahneye ilk gelen Karadeniz ezgileri ile ünlü sanatçı Resul Dizdar, çoğunluğu gençlerden oluşan kalabalığı coştururken, Ereğli yöresine ait ‘Kaptaş’ türküsü ile sürpriz yaptı.

Bir gün önce Eralyiğit Organizasyon tarafında Yönder Site Kulüp’te konser veren Coşkun Sabah’ın sahne aldığı konseri izleyenler gönüllerince eğlendi.

Posbıyık ile eşinin, sanatçılara çeşitli hediyeler takdim etti.




Bu sayfayı yazdır

22.11.2021 11:35:13

Bu haber 733 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 75.754.374

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
419 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
184 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1307 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri