(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ARKAZ: ZONGULDAK ACI, SIKINTI ÇEKTİ!

KDZ/EREĞLİ

(Haber: Orhan Akyüz) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekilleri ile Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri,  “Adım Adım 2023, İl İl Anadolu’’ programı kapsamında Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde muhtarlar, odalar ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileriyle buluştular.

MHP milletvekilleri Hayati Arkaz ve Ümit Yılmaz ile birlikte oluşan MHP heyeti, Devrek’te başlattıkları, ardından Çaycuma’da sürdürdükleri Zonguldak çıkarmasını, bugüh il merkezinde devam ettirdi.

Arkaz ve Yılmaz, beraberinde MHP MYK üyeleri Murat Kotra ve Afşin Birben ile yedek üyeler Yüksel Aydın ve Çağrı Acı ile MDK Yedek Üyesi Ahmet Korhan Mastı’nın yanı sıra MHP Zonguldak  İl Başkanı İlkay Varol Demirköse ile birlikte MHP Ereğli İlçe Başkanlığı binasında muhtarlar, odalar ve STK temsilcilerinin sorunlarını dinlediler, hazırladıkları raporları aldılar.

“ZONGULDAK PANDEMİDE ACI, SIKINTI ÇEKTİ"

MHP Milletvekili Hayati Arkaz, yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

“Yıllardır birlikteyiz, özel hastanenin sahibiyim. İçinizdeyiz, burada olmaktan çok mutluyuz. Pandemi çok önemli, Zonguldak pandemi de en çok acı, sıkıntı çeken illerden bir tanesi. Sebebi şu, emeğin ve emekçinin başkenti burası. Zonguldak'ın insanı herşeyden önce fedakar ve çalışkandır. Yıllardır yer altında havasız o kömür tozları arasında ekmeğini kazanan şerefli onurlu insanlardır.

Sağlıkta o kadar fedakarlık yapıyorlar ki, Kovid en çok burayı etkiledi, bunun da ispatıdır. Zonguldak pandemide acı, sıkıntı çekti.”

"ÇAĞIN VİRÜSÜ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

“Son 2 yıldır dünya durdu, acımasız bir virüs ile karşı karşıyayız” diyen Arkaz, şöyle devam etti:

“Çağın virüsü ile karşı karşıyayız. Bir insan bir günde dünyayı dolaşıyor. Devletimiz ve sağlık çalışanları başarılı olmuştur. Lütfen herkes aşılansın, aşısını yaptırsın. Aşı yaptırmayanları da ikna yolu ile aşılarını yaptırtalım. Aşımızı çıkarttık, ihtiyacı olan ülkelere bu aşıları yardım edeceğiz. Türkiye ana kucağıdır.

"AVRUPA'DA RAFLAR BOŞ BİZDE DEĞİL”

Milletvekili Arkaz, “Ekonomi etkilenmiştir, bu gerçektir. Avrupa'da raflar boş, millet parası ile malını bulamıyor. Bizde raflarımız boş değil. Allah'a çok şükür, fiyatlarda şurada burada oynamalar var. Küresel bir saldırı var Türkiye'ye karşı. Türkiye büyük bir devlettir, fedakar bir devlettir. Altından kalkarız. 2023 seçimlerinin vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bizim için hayırlısı ne ise o olsun” dedi.

"98 YILLIK PARTİYİ HDP'YE TESLİM ETTİ"

Milletvekili Arkaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Karşımızdaki zillet ittifakı HDP, CHP, İP bunların ne yaptığı belli değil. Teskereye mecliste HDP hayır diyor, CHP'de ortağını kıramadı o da hayır dedi. Atatürk'ün kurduğu parti. Bizim CHP tabanındaki insanlarla sorunumuz olamaz. Üst düzey yöneticileri terör örgütleri ile kol koladır. Kapı arkasında pazarlık yapıyorlar. CHP, HDP ortaklığı mecliste aleni. Kılıçdaroğlu hakikaten 98 yıllık partiyi götürdü HDP'ye teslim etti. Öyle bir durum olursa Türkiye'de çok büyük sıkıntılar olur. Onun için Türk Milleti'nin askerini, polisini sırtında vuran, devleti yıkmak isteyen bir terör örgütü ile ortaklık yapanlara sandıkta oy vereceklerini sanmıyorum.

‘MİLLETİN DERDİ İLE DERTLENEN’

MHP'nin varlığı şudur, milletin derdi ile dertlenen, milletin mutluluğu ile mutlu olandır. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir hareket yoktur, milleti, vatanı için şehit olan ve de olduktan sonra konuşmayan. Aramızda binlerce ülkücü gaziler vardır. Hiçbirinden ben bu vatan için gazi oldum diyeni duymadım, çünkü konuşmazlar. Biz memleketimizi karşılıksız seviyoruz."

MHP Parti Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, burada neler yapılabilir konusunda bir araya geldiklerini, çıkan sonucun da Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye iletileceğini söyledi.

Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Cevdet Civelek, halk otobüsleri şoförlerinin mağduriyet yaşadığını belirterek, şöyle dedi”

Hepimiz burada yaşıyoruz, Ereğli'de yaşıyoruz, dünyada yaşıyoruz. Meslek odası olarak bizlerin de sorunları var. Halk otobüslerinin 65 yaş üstü meselesi var. Hesaplanmadan kanun çıkarıldı. Burası emekli şehir olduğundan otobüs esnafı mağdur. Çözümü ise gelir testi yapılmalıdır, 5 bin lira, 3 bin lira emekli maaşı alan da var. 3 dairesi olan da var, mağdur insanlarımızı çekeriz. 110 bin kişiyi aylık bedava taşımış oluyoruz. Hele pandemi döneminde kimseden yardım gelmedi. Belediyede yardım etmedi. Burada bize kimse yardım etmiyor. 115 halk otobüsünde icralık olanlar var. Öğrenci servislerimiz de var, bunlar 9 ay çalışırlar, para kazanır kazanmaz. Bağ-Kur meselesi var, bunlarda da iyileştirme yapılması lazım. İlçemizde Devrek yolu var, 25 tane köyümüz var, bu bölgeye ulaşımda gidip gelmekte zorluk çekiliyor."

"EREĞLİ'Yİ BÜYÜTMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, şöyle konuştu:

“Ereğli, Zonguldak'ın en büyük yerleşkesidir. Hak ettiğini alamamıştır. Potansiyeli yüksek olan şehir, ihtiyaçları oldukça fazladır. İstihdam ve üretim sorunu var. OSB var, 58'in 45'i çalışıyor, tersanelerden 4 tanesi üretim yapmaktadır. Farklı yerlerdeki tersaneler dolu. Kurulu tersanelerimizin kapasitesini arttıracak gelişmelere, hükümet nezdinde desteklere, iteklemeye ihtiyaç vardır. Oda olarak, Ereğli'yi büyütmeye çalışıyoruz.

‘4 BİN KİŞİ ÇALIŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ’

İkinci OSB'nin kurulması ile ilgili dosyamızı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü'ne verdik. Bakan beyden olur alındıktan sonra start verilecek. Bizim için hayati önem arz ediyor. 194 hektar bir alan. 100 parselimiz olacak burada. 4 Bin kişiyi çalıştırmayı hedefliyoruz. Her hafta bir yatırımcı geliyor ama Ereğli'de arsa yok. Üniversite şehri olmaya aday eğitim kampüsü olarak hayata geçirilecek projesini üniversiteye belediye verdi. Hayırseverlerimiz yapacaklar. 5 bine yakın üniversite öğrencimiz var, bunu 10 bine çıkartabilmek. Zonguldak ili sanayisi ile ön plandadır ama bir taraftan da tarım, balık, hayvancılık potansiyeli vardır. İstenilen bu düzeye de Zonguldak'ta gelmemiştir. 42 il tarımsal kalkınma tarafından destekleniyor, Zonguldak listede yok. Ereğli denizden karaya en fazla balık çıkan tesisi ama ne balık işlemesi ne de soğuk hava depomuz vardır. Kestane balımız var, bunların desteklenmesi lazım."

"YERİMİZDEN TAHLİYE EDİLDİK, İHALEYE ÇIKTI"

Madenci Gemi Sanayi Sahibi Mehmet Madenci, söz konusu kendilerine tahsis edilen alandan çıkarıldıklarını ve bu alanın usulsüz olarak ihaleye çıkarıldığını iddia ederek, şunları kaydetti:

“Yurt dışına gemiler ihracat ettik, 500 milyar dolar seviyesinde dolar kazandırdık bu ülkeye, vergi ödedik. 100 milyon dolar seviyesinde de SSK ödedik. İstihdam sağladık. Bize tahsisler verildi ama 5084'e göre verildi. Belirli taahhütler vardı, bu tahsis 2005 yılında verildi, 2008 krizi bütün dünyada gemi inşayı etkiledi. Süreç işledi. Şimdi dava var yer ile ilgili ve bu incelenmeden tahliye ediliyorum ve yerim de ihaleye çıkıyor. 5084 ile bu şekilde 14 tane tersane var, bu 14 firmaya uygulanmazken bu bize uygulanıyor. Bugüne kadar yapılanlar ortada, istihdam ve kazandırdıklarımızı anlattık. Yer bizim değil ama biz verdiğimiz taahhütleri yerine getirdik. İstihdam taahhütü vardı, onda da taşeronu saymıyorlar. Gemi sektöründe taşeron kullanmak zorundasınız. Biz bu işi hukuka başvurduk. Yüzde 33,4 ile durduruyorlar, yüzde 35 olsa zaten ben arsa raiç bedeli ödeyerek alıyorum, Milli Emlak bana 187 milyon lira diyorlar ama ihaleye 35 milyon liraya ihaleye çıkıyor."

"CUMHUR İTTİFAKINA TEŞEKKÜR"

Ereğli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Azman, “Cumhur İttifakı’na teşekkür ettiğini belirterek, "Kapalı olan işyerlerine pandemi sürecinde destek sağladık. Her türlü desteği sağlandı. Sorunlar var mı? Tabi ki var. Çalışacağız, üreteceğiz" dedi.

MADEN ŞEHİTLERİNİN YAKINLARININ KAMUDA İSTİHDAMI

Maden Şehit Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, şunları söyledi:

“Soma'da maden işçilerimizi kaybettiğimizde devletimiz bir düzenleme yaptı, 301 maden şehidinin yakını kamuda istihdam edildi. Biz de dernek olarak tüm maden şehitlerinin çocuklarına verilmesi istemiştik. Görüşmelerimiz oldu. Türkiye'deki tüm maden şehitlerinin çocuklarına verileceğini ifade etmişlerdi, o zaman da tarih sınırlaması koymuşlardı. Belli bir mesafeye kadar gelindi, Çalışma Bakanımız Zonguldak'a geldi, Türk-İş ve GMİS destekleri ile bu konu gündeme geldi. Tarih sınırlamasının ortadan kalkacağını söylediler. Mecliste bunun çalışması yapılacak. Bu maddenin meclisten geçirilmesi gerekiyor. Aileler adına rica ediyoruz. Biz siyaset üstü bir kurumuz. Bu olay çözülmeli."

"EREĞLİ'NİN VEKİLİ YOK"

Ereğli Marangoz Odası Başkanı Metin Yüksek de “Yapılandırma ile ilgili esnafın sıkıntısı var. Yapılandırma yapıldı, vergi ve ssk taksitleri kışa denk geldi. Zaten esnaf kış ayında. Gerekli mercilere iletiyoruz, bunu 3-4 ay ötelemek istiyoruz. Ereğli-Devrek karayolu ile ilgili sıkıntılar var. Ereğli'nin milletvekili yok, Zonguldak'ın milletvekili yok. Sorunların çözümünü istiyoruz" şeklinde konuştu.

MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk’ün, ilçe genelindeki gelişmelere ilişkin MHP heyetine bilgi verdiği etkinlikte MHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundular.

HAKİMİYET TAKİP EDİYOR

Programın ardından ilçeden ayrılan MHP Heyeti, yarın (21 Kasım) Karabük’te olacak. MHP Heyetinin Karabük programını Hakimiyet Yayın Grubu Zonguldak Bölge Sorumlusu Orhan Akyüz takip ediyor.




Bu sayfayı yazdır

21.11.2021 00:09:25

Bu haber 643 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
22.11.2021 15:26:08
kemal diyor ki;

avrupada raflar boş masalını da bırakın bi zahmet. kimin nereyi doldurduğunu insanlar görüyor.
21.11.2021 09:13:04
Muhittin diyor ki;

Komik komik isleer gelenlerede yerli yabanci muhabbeti yapacak yokmu yaaa hastahanesinde calistim insana deger vermeyen biridir birsey yapamazlar bosuna yorulmuş pesindekiler




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.033.480

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
423 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1440 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri