(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

OKULLARDA CUMHURİYET COŞKUSU

KDZ/EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla okullarda da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

CUMHURİYET ORTA OKULU- İlçedeki Cumhuriyet Ortaokulu avlusunda düzenlenen etkinliklerde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili konuşmalar yapıldı. Cumhuriyet Bayramı şiirleri okuduğu etkinliklerde, öğrenciler tarafından şarkılar söylendi.

Burada, okul salonunda ise öğrenciler tarafından yapılan Cumhuriyet Resimleri sergilendi.

ERDEMİR İLKOKULU - İlçedeki Erdemir İlkokulu’nda da Okul Müdürü İlker Kıbrıs nezaretinde düzenlenen etkinliklerde, Okul avlusunda Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kıbrıslı’nın günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ardından, öğrenciler de Cumhuriyet ve Atatürk konulu şiirler okudular.

Öğrencilerin havaya, üzerinde ay-yıldızlı kırmızı balonlar bıraktığı etkinliklerde, okul binası içinde oluşturulan Cumhuriyet ve Atatürk Köşesinde hatıra fotoğrafları çektirildi.

KAVAKLIK İLKOKULU - İlçenin en yeni okulları arasında yer alan Kavaklık İlkokulunda da bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi.

Öğretmenlerin sınıflarında gerçekleştirdiği Cumhuriyet etkinlikleri, Okul Müdürü Soner Arslanoğlu nezaretinde, okul avlusunda devam etti.

Müdür Arslanoğlu konuşmasında, Türk Milleti tarih sahnesine çıktığından beri hiç Devletsiz kalmadığına vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“Türk Milleti, hiç bir zaman esaret altında kalmamış kurucu bir millettir. Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman ecdadımızın esarete ve işgale karşı, mübarek kanları ve canları pahasına kurup, gelecek nesillere emanet ettiği en kıymetli hazinemizdir. Bu anlamı büyük, değerine paha biçimlemeyecek mirası 98 yıl önce bizlere bırakan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, her türlü fedakârlığı gösteren ecdadımıza şükran ve minnetlerimizi sunar emanetlerine sahip çıkacağımıza, devletimizi korumak, yaşatmak ve gençlerimize daha güzel bir gelecek bırakmak için her türlü fedakarlığı göstereceğimize söz veriyoruz. Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşaması ve yaşatılması temennilerimizle; Ne Mutlu Türküm Diyene.”

Öğrencilerin şiir ve kompozisyonlar okuduğu Cumhuriyet Coşkusu Okul korosunun seslendirdiği şarkılarla devam etti.

Etkinlik, öğrenciler tarafından gökyüzüne bırakılan üzerinde ay-yıldız bulunan balonların ardından yaşadıkları coşku ile tamamlandı.

VE CEMİLE TATOĞLU ANA OKULU -  Cumhuriyet Bayramı, ilçedeki Cemile Tatoğlu Anaokulu’nda da aynı heyecan ve coşku ile yaşandı.

Miniklerin öğretmenleri ve velileri ile birlikte Türk Bayrakları ile donattıkları okulda, çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Özellikle ‘Gazeteci Çocuk’ Tiplemesi ile sınıflara giren öğretmenin “Cumhuriyet Kuruldu, Cumhuriyet Kuruldu” diye haykırışı, minikleri dah ada heyecanlandırdı.

Miniklerin de şiir ve şarkılarla eşlik ettiği etkinlikler, Cumhuriyetin Kuruluşunun 98. Yılı anısına pasta kesimi ve hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi.




Bu sayfayı yazdır

28.10.2021 18:26:59

Bu haber 1396 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 25 kişi online
Toplam ziyaret : 76.096.335

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
214 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
548 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri