(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ZONGULDAK’TA CUMHURİYET COŞKUSU

ZONGULDAK

(Haber: Orhan Akyüz) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Zonguldak’ta coşkuyla kutlandı.

Valilik binası önünde düzenlenen törende, Vali Mustafa Tutulmaz ile Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasıyla göndere Türk Bayrağı’nın çekilmesinin ardından Valilik binası önündeki “Cumhuriyet” konulu resim sergisi törene katılanlar tarafından gezildi,

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde de Atatürk, Cumhuriyet ve Zonguldak konulu resim sergisinin açılışı protokolde yer alanlar tarafından gerçekleştirildi.

Vali Tutulmaz ve beraberindeki protokol,  sergilenen resimlerin yanında görevli öğrencilerle konuştu.

Bu arada tören alanına girenlerin üzerlerinin görevli güvenlik güçlerince arandığı, Valilik binasının çevresinde de yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gözlemlendi.

KİMLER KATILDI?

Törene;  Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, CHP Zonguldak milletvekilleri Ünal Demirtaş ile Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cufalı, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Zonguldak Bora Başkanı Türker Kapkaç, bazı gaziler, siyasi parti, sendika, oda, daire müdürlerinin temsilcilerinin yanı sıra öğrenciler katıldı.

BEÜ’DEKİ KUTLAMALAR

Diğer yandan, Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devlet Konservatuvarı Akademik Orkestrası ve çok sesli korosu tarafından “Cumhuriyet ve Atatürk Konseri” düzenlendi.

BEÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nün, yazılı basın açıklamasında, dün (27 Ekim) Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde, Kurtuluş Savaşı’ndan Cumhuriyet’in ilanına kadar yaşanan olaylar şarkılarla, türkülerle ve marşlarla anlatıldı.

Konser sonunda BEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel ve Prof. Dr. Seyfullah Kara tarafından, Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. İlker Kömürcü ile emeği geçen tüm öğretim elemanları ve öğrencilere teşekkür belgeleri takdim edildi.

EREĞLİ’DE KONFERANS

BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi’nde de, Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında 28 bugün (28 Ekim) konferans gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansta, Cumhuriyetin kuruluşunu anlatan sinevizyon gösterimi izlendi.

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Efecan Karagöl, ‘Oğuz Kağan’dan Günümüze Türk Tarihinin Öncü Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ konulu konferans verdi.

Konferans sonunda Dekan Prof. Dr. Soner Yavuz, konferansı sunan Doç. Dr. Karagöl’e, katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

ÇUFALI MESAJ YAYINLADI

Diğer yandan, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi”

“Aziz milletimizin bağımsızlığına, milli egemenliğine kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla taçlanmıştır. Bağımsızlığımızın ve vatanın bölünmez bütünlüğünün simgesi olan Cumhuriyetimizi korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere ulaştırmak, Türk milletinin en önemli görevlerindendir. Asil milletimizin bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin sonsuza dek payidar olması bizlerin azmine, gençliğimizin donanım ve birikimine bağlıdır. Bizler de, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak gençliğimizin aklın ve bilimin üstünlüğünü benimseyerek, milli ve manevi değerlerini her şeyin üstünde tutan, yarının dünyasına şekil verecek bireyler olarak yetişmeleri azmi içerisindeyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ailesi başta olmak üzere, Aziz milletimizin ve Zonguldak halkının Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”




Bu sayfayı yazdır

28.10.2021 15:21:11

Bu haber 381 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 76.101.577

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
218 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri