(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇOCUKLARIN ‘ARKEOLOJİ’ KEYFİ!

KDZ/EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir grup ilk okulu öğrencisi, ilçenin ‘Acheron Vadisi’ndeki tarihi kazı çalışmaları çalışmalarına başladılar.

Ereğli Belediyesi Oyuncak Evindeki Arkeoloji atölyesinde bir süredir eğitim gören Nimet İlkokulu 3. Sınıf öğrencileri, kış sezonu nedeniyle çalışmaları durdurulan Acheron Vadisi’nde, kendiler için oluşturulan temsili kazı alanda; ellerinde kazı aletleri, başlarında kaskları ile kazı yaptılar.

Arkeologlar Dr. Güzin Bilir ve Ferdi Doğan’ın eşlik ettiği 15 öğrenci, ulaştıkları anfora parçalarını özel torbalar Ereğli Müzesine geçtiler.

Öğrenciler müzedeki yetkililerden ise söz konusu parçaları nasıl birleştirecekleri konusunda ilgi aldılar.

POSBIYIK ÇOCUKLARI İZLEDİ

Bu arada, çocukların kazı çalışmalarını bir süre izleyen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Acheron Vadisi çalışmalarından kısa bilgiler aktararak, şunları kaydetti:

“Amacımız kalıntıların olduğu yerleri tespit edip, diğer bölgeleri okullar bölgesi olarak yeniden iskana açılması noktasında uzun süreçli çalışmaların içerisine girdik. Bu arada arkeolojiye, tarihi eserlere özendirmek için, Oyuncak Evi yönetimi, oyuncak evinde sürekli olarak arkeologlarla birlikte bilgiler veriyorlar. Eğitimler yaptırılıyor. Bugün bu eğitimlerin bir parçasını Acheron vadisinde, öğrenciler için hazırlanan bir alanda Müze Müdürlüğünden izin alınmak sureti ile kazı yaptırıyoruz. Bu kazıda çıkan parçaları çocuklar bizzat kendileri buluyorlar. Büyük keyif ve heyecanla buluyorlar. Onları fırçalarla temizlemek sureti ile yer altında tarihi kalıntıların nasıl bulunacağını eğitmenler ve arkeologlar vasıtası ile öğrenmiş oluyorlar.”




Bu sayfayı yazdır

27.10.2021 17:35:18

Bu haber 599 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.123.469

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
244 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri