(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇELİK’TEN ÇİLEĞE…

KDZ/EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR) Genel Müdürü Salih Cem Oral, “ERDEMİR olarak, ülkemiz ve bölgemizin ekonomik kalkınmasına verdiğimiz katkının yanı sıra, yerel ve kültürel değerlerin korunması için bu projelere imza atıyoruz” dedi.

ERDEMİR’in, İlçe Kaymakamılğı ve Osmanlı Çileği Yaygınlaştırma ve Üreticiyi Koruma Derneği işbirliğiyle ürettiği Osmanlı Çileği fideleri, düzenlenen törenle üreticilere dağıtıldı.

ARTARAK SÜRECEK

ERDEMİR Genel Müdürü Oral, Taşkafe’de düzenlenen dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, 2016’da “Tarlalar Sürülsün, Gelenek Sürsün” sloganı ile başladıkları projede üretimi daha da artırmayı ve geleceğe aktarmayı hedeflediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Erdemir olarak, ülkemiz ve bölgemizin ekonomik kalkınmasına verdiğimiz katkının yanı sıra, yerel ve kültürel değerlerin korunması için bu projelere imza atıyoruz. Bugün dağıtacağımız bu fidelerle, üreticilerimizin özenli bakımlarıyla tüketiciyle buluşacağını ve Osmanlı Çileği’nin Ereğli’nin önemli bir değeri olarak varlığını sürdüreceğine inanıyorum.”

TESCİLLENDİ

Dernek Başkanı Şaban Çetinkaya da, “Osmanlı Çileği’nin Tapusu” olarak benimsedikleri Coğrafi İşaret Belgesi’ni aldıklarını anlattığı konuşmasında, şunları kaydetti:

“Osmanlı Çileği Karadeniz Ereğli’mizin kıymetli bir kültürel değeri olma özelliği taşımaktadır. Bundan dolayı da Ereğli halkının ortak paydası niteliğindedir. Bugün her ne kadar “Osmanlı Çileği olarak adına düzenlenen festivalin ismi değişmiş olsa da bu etkinlikler halen devam etmektedir. 2000’li yıllarda kurulan derneğimiz de Osmanlı Çileğinin yok olma konusunu ciddi şekilde ele alarak çalışmalara başlamıştır. Osmanlı Çileği’nin artırılması yönünde arayışların devam ettiği esnada, ilçemizde kurulu, ülkemizin gözbebeği ve bir dünya şirketi olan ERDEMİR’de bu konuya kayıtsız kalmayarak, sosyal sorumluluk bilinciyle destek olabileceklerini ifade etmişlerdir. Bu güçlü desteğini tüm kararlılığı ve samimiyetiyle sürdürmektedir. Adı Ereğli’mizle özdeşleşen Osmanlı Çileğini kapsamlı ve yoğun çalışmalar sonunda nihayet coğrafi işaret olarak tescil ettirmiştir. Bu tescil edilmiş ve yasal koruma altına alınmıştır. Ereğli Belediyesi, bizlerin de talebi ve isteğiyle Osmanlı Çileği çeşit olarak tescil edildi.”

Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Günaydın  ve ERDEMİR yöneticilerinin katıldığı törende törene katılan üreticilere Osmanlı Çileği fidelerinin dağıtımı yapıldı.

Proje kapsamında, ERDEMİR desteği ile üretilen toplam 3 bin fide dağıtımı gerçekleştirilecek.




Bu sayfayı yazdır

22.10.2021 11:58:05

Bu haber 724 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.125.755

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
246 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri