(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SAKİNDERE VE KEPEZ'DE...

KDZ/EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince bazı mahalle ve güzergahlarda sürdürülen yol açma ve genişletme çalışmalarını incelemede bulundu.

SAKİNDERE ALTERNATİF OLACAK

Belediye basın bürosunun açıklamalarına göre Posbıyık, ilçenin en fazla nüfus yoğunluğunu yaşandığı Bağlık Mahallesindeki “Sakindere Projesi” kapsamında, güzergahta trafik akışını rahatlatmaya yönelik yollar ürettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Burada yaptığımız çalışmada Sakindere’nin rejimini hiç bozmuyoruz, akışı aynen devam ediyor. Ancak en zorlu yollarımızdan bir tanesi Sakindere’den yukarıya çıkan yoldu. Kış aylarında özellikle araçlar zorluk çekiyor. Onun için yeni bir alternatif yol üretmeye çalışıyoruz. Projelerimizi yaparak DSİ’den izinlerimizi aldık; burada dereyi ıslah etmek suretiyle üzerinden çift arabaların geçebileceği, yayaların da rahatlıkla kullanabileceği yeni bir yol açıyoruz. Yine hemen yukarıda Ereğli Belediyesi’ne ait bir öz var. Orası için Bolu’dan getirdiğimiz büyük büzleri yerleştirdikten sonra oranın üzerini de yol yapacağız. Buradan giden araçlar yukarıdan Aktaş’tan mahallelere dağılmış olacak. Aynı zamanda Hatip Camisi’nin önündeki varyantı da düzelteceğiz, geniş bir yol yapacağız. Zor ve pahalı bir proje ama artık bu bölgelerin halledilmesi lazım. Ulaşımın mümkün mertebe mahallelerden de akışını sağlamak lazım ki şehirdeki trafik yoğunluğunu alabilelim, diye uğraşıyoruz. Arkadaşlarımız büyük bir gayret içerisinde. Gayet hızlı gidiyor, havalar da bize müsaade ediyor. İnşallah bittiğinde bu bölgedeki insanlarımız iyice rahatlamış olacak.”

"HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRİYORUM"

Posbıyık, daha sonra beraberindekilerle geçtiği Kepez ve Belen Mahalleleri arasında açılan yeni imar yollarında incelemelerde yaptığı konuşmada ise şöyle dedi:

“Kepez bölgesinde 20 yıllık hayalimi gerçekleştiriyorum. Emeği geçen tüm ekiplerime, başkan yardımcılarına teşekkür ediyorum. 20 yıldır Kepez’de, Mavişehir’de yaşayan, okula giden çocukların İsmet İnönü Okulu’na direkt olarak buradan gidebilmeleri için büyük gayret sarf ettim. Fakat o yıllarda buradaki arsalar hisseli olduğu için kimse yolun açılmasına razı olmadı. Şimdi 18. Madde uygulamasıyla bu yerler belediyeye terk edildi. Biz de burada imar yolunu açtık ve okula kadar indirdik. Onunla kalmadık hem sağa, hem sola ara yollara da girdik. O bölgelerde problemi olan evler vardı, eğim düşüklüğünden kanalizasyon bağlanmayan evler vardı. Doğalgaz gitmeyen evler vardı. Bunların hepsinin de doğal gazı gidecek. Kanalizasyon sorunları da çözülmüş olacak. Yine burada bize yeşil alan olarak bir yer ortaya çıktı, yeni bir dolgu alanımız oldu. Burası için de yeni projelerimiz var.”

Posbıyık mahallelerde karşılaştığı çocuklarla kısa süreli sohbette bulundu, çeşitli oyuncaklar hediye etti.

 Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın incelemelerinde; Belediye başkan yardımcıları Haluk Okur, Tayyar Mendeş, Oğuz Cömert, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca ve ilgili teknik ekipler hazır bulundu.




Bu sayfayı yazdır

22.10.2021 10:22:57

Bu haber 508 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 20 kişi online
Toplam ziyaret : 76.108.611

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
229 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri