(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İKTİDARDA YAPACAKLARINI ÖZETLEDİ

KDZ/EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, CHP İlçe başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, partilerinin iktidara gelmesi halinde, öncelikli olarak Dünyanın güvenini kazanacaklarını bildirdi.

Ertuğrul, yazılı açıklamasında, ülke ekonomisini kötüye gittiğini, AK Parti iktidarının ise kötü gidişe çözüm üretmek yerine panik ve telaş içerisinde olduğunu savundu.

Anketlerde muhalefet partilerinin oylarında yükseliş gözlendiğini anlatan Ertuğrul, şunları kaydetti:

“İktidar partisi tabanında da ciddi kopuşlar başladı; çünkü taban da ekonominin gidişatını ve yapılan açıklamaları görüyor. Hiç kimse yarına umutla bakamıyor. Türkiye’deki durum siyaset üstü bir noktaya geldi. Endişemiz şudur ki her şey daha da kötü olacak. İç politika ve ekonomide olduğu gibi dış politika açısından da çok sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Bu haldeki bir Türkiye’de işlerin çok da iyiye gideceğini düşünmüyoruz. Ülke yönetiminin hızlı bir şekilde değişmesi lazım. Bunun olması gerektiğini milletimiz görüyor.”

NELER YAPACAĞIZ?

CHP İlçe başkanı Ertuğrul, görüştükleri vatandaşların kendilerine, “Siz iktidara gelince ne yapacaksınız? Bu sorunları nasıl çözeceksiniz?” soruları yönelttiğine dikkat çektiği açıklamasını, şöyle sürdürdü:

“Herkes emin olsun ki bu sorunları çok kolay çözeceğiz. Dünyanın güvenini kazanmak için de çok büyük bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin mekanizmalarını tekrar çalışır hale getireceğiz. Tek bir adamın komutlarıyla hareket eden değil, bağımsız şekilde hareket edebilen ve birbirleriyle eşgüdümlü çalışabilen bir yapı oluşturacağız. Bu yapı tekrar oluştuğu zaman işlerin çok kolayca düzelebileceği görülecektir. İnsanlar güvenmeye başladıkları zaman istikrar gelecektir. Faiz de döviz de düşecektir. Üretimi destekleyeceğiz. Binalara yatırım yapmaktan vazgeçeceğiz. Türkiye sadece birkaç müteahhidin cenneti olmayacak.”

NASIL VE HANGİ MALİYETLERLE YAPTINIZ?’I SORDUK

Ertuğrul, ‘Ülkemizde altyapı hizmetleri yapılmadı mı?’ şeklinde sorularla da karşılaştıklarına vurgu yaparak, şöyle dedi:

“Tabi ki bu hizmetler de yapıldı; ama biz hep şunları sorduk: ‘Bunları nasıl yaptınız? Hangi maliyetlerle yaptınız? Neden bu hizmetlerin ihalelerini aynı şirketler alıyor? İhaleler neden şeffaf değil? Neden bazı şirketlerin vergi borçlarını siliyorsunuz? Bunu yaparken diğer yandan neden asgari ücretlinin tepesine biniyorsunuz? Neden dar gelirlinin, esnafın tepesine biniyorsunuz?’ Aziz milletimiz çok iyi bilmektedir ki artık esnafların dükkan gelirlerinin üçte ikisini devlet alıyor. Böyle bir şey olur mu? Şimdiye kadar bu iktidar ekonomiyi bu şekilde götürdü ama bu iş bitti.”

DENİZ BİTTİ ARTIK!

Açıklamasını “Deniz bitti artık” söylemi ile sürdüren CHP Kdz. Ereğil İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul, şu görüşlere yer verdi;

“Çok daha büyük bir ekonomi kriz bizi bekliyor. Bu, sadece paramızın değer kaybetmesi anlamına gelmiyor. İnsanların gıdaya ulaşamaması, temel ihtiyaçlarını giderememesi en büyük sorunumuz olacak. Şu an böyle bir kesim zaten var.  İşsizlik oranları da gittikçe artıyor. Bu işin nereye gideceğini ülkeye hükümet edenler de bilmiyor. Ancak bunca kötü gelişmenin sebebi sistem. Tek adam rejiminin getirdiği bir sonuç bu. Durumumuzu hızlı bir şekilde düzeltmemiz lazım. Bu sebeple de tekrar güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönmemiz gerekiyor. Bu gerçeği de tüm AK Parti kadroları görüyor. Bundan herkes emin olsun.”




Bu sayfayı yazdır

16.10.2021 16:13:39

Bu haber 643 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 77 kişi online
Toplam ziyaret : 75.743.061

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
400 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri