(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TSO’LARDAN ÇUKUROVA ATAĞI

KDZ/EREĞLİ

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve bölgedeki Ticaret ve sanayi Odaları (TSO) işbirliğinde, Mersin TSO ve Çukurova Kalkınma Ajansı ile eğitim, teknik danışmanlık ve tecrübe paylaşımı içeren işbirliği protokolü imzalandığı bildirildi.

Karadeniz Ereğli TSO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, söz konusu işbirliği protokolü çerçevesinde, Zonguldak, Karabük, Bartın ve ilçelerindeki TSO’ların yer aldığı ve ihracat yapan veya ihracat potansiyeli bulunan firma temsilcilerine dış ticarete yönelik eğitim ve danışmalık hizmetleri sağlanmasını amaçlayan program dahilinde, Adana’da incelemelerde bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

Batı Karadeniz Bölgesindeki Ticaret ve Sanayi Odalarıyla ihracat yapan veya ihracat potansiyeli bulunan firma temsilcilerine dış ticarete yönelik eğitim ve danışmalık hizmetleri sağlanacak. Bu doğrultuda, hedef pazar analizi, ticari bilgiye hızlı ve kolay erişim metotları, potansiyel müşteri tespiti benzeri konularda kapasite geliştirilecek. Alınacak eğitim ve sağlanacak danışmanlıkla dış ticaret analizi çalışmalarındaki tecrübenin bölge TSO’larına aktarılması ve TR81 Batı Karadeniz bölgesine yayılması amaçlanmaktadır. Böylelikle, bölgenin ihracat kapasitesinin geliştirilerek ekonomik kalkınmaya katkı sağlanması planlanmaktadır. Yapılan saha gezileri ve diğer bölgelerle karşılıklı iş birliği ve bilgi paylaşımı yapılarak bizlerde Kdz. Ereğli ilçesinde ki firmalarımızın ihracatlarının artırmaları ve ihracata başlamalarını hedefliyoruz.”

ALAPLI TSO BAŞKANI OCAK: VERİMLİ OLDU

Diğer yandan, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak da, gerçekleştirilen etkinliğin bölge açısından son derece faydalı geçtiğini anlatarak, “verimli güzel bir gezi oldu. Bir çok teknik konuda bilgilendik. Adana’daki TEKNOPARK’ı gezerek bilgilendirildik. Mersin Limanı’nı gezerek, Serbest Bölge ve Organize sanayi bölgeleri ile ilgili detayları aldık. Aldığımız bilgiler, özellikle Filyos Projesi kapsamında son derece değerli olacaktır” dedi.




Bu sayfayı yazdır

11.10.2021 14:19:02

Bu haber 667 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 24 kişi online
Toplam ziyaret : 76.041.837

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
814 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri