(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTILAR

ZONGULDAK

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) B-Dispate Uzay ve Havacılık Takımı’nın, 110 takım arasından TEKNOFEST 2021 Türksat Model Uydu Yarışması Türkiye Birincisi olduğu bildirildi.

ZBEÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nün, yazılı basın açıklamasında, üniversitenin bilim takımlarının, hayvancılık ve uzay alanlarındaki başarılarına yenilerini eklemeye devam ettiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Geliştirdikleri model uyduyla Türkiye'nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te birinci olan B-Dispate Uzay ve Havacılık Takımını, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın elinden aldı.

"HAYALİMİZİ İLERİ SEVİYEYE TAŞIDIK”

Takım Kaptanı Berkay Akdemir, ‘bir grup mühendisin hayallerine giden yolculuk’ diyerek çalışmalarına başladıklarını anlattığı açıklamasında ise şunları kaydetti:

“Hayallere ulaşmak kolay değildi, biz de ilk günkü heyecanla durmadan ve yorulmadan çalıştık. Çünkü̈ biz gençlere emanet edilen bu vatanı, göklere çıkarmak ve hak edilen o şanlı yerde bayrağımızı dalgalandırmak, en büyük hayalimiz. Bugün hayalimizi bir ileri seviyeye taşıyarak Turksat Model Uydu Yarışması Birincisi olduk. Bu süreçte başta ailelerimiz olmak üzere bize tüm desteklerini sunan üniversitemize, Mühendislik Fakültesi Dekanlığına, ana sponsorumuz Metal Yapı Holding ve Skymark Aerospace'ye çok teşekkür ederiz. Bizlere inanan herkese sonsuz teşekkür ederiz. Uykusuz ve yorgun geçen, gece-gündüz demeden sonsuz emek ve büyük fedakârlıklarla yaşadığımız güzel tecrübeleri geride bırakarak daha deneyimli şekilde çalışmalarımızı devam ettirmeyi görev edindik ve bundan sonra da hayallerimize giden yolculukta takımımızla her zaman daha iyisi için emek vermeye devam edeceğiz. İnandık, çalıştık ve kazandık.”

Açıklamada ayrıca, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın, festival alanında bir araya geldiği öğrencileri kutlayarak başarıların devamını dilediği kaydedildi.




Bu sayfayı yazdır

27.09.2021 10:50:58

Bu haber 564 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 17 kişi online
Toplam ziyaret : 76.105.276

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
225 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
553 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri