(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EXC, İLERİ VE RİGOR MORTİS SERGİLENDİ

KDZ/EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde kurulu, Ereğli demir ve Çelik Fabrikaları’nca (Erdemir) düzenlenen “6. Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması”nda dereceye giren eserler, Karadeniz Ereğli’de sergilendi.

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) bünyesindeki Maden Metalürji şirketlerinden Erdemir’in gelenekselleştirdiği yarışmanın bu yılki eserleri, Erdemir Kültür Merkezi’ndeki açılışla sergilendi.

Açılışını Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Polat Türkmen, Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral tarafından açılış kurdelesi kesilen sergi, katılan protokol ve vatandaşlar tarafından gezildi.

Serginin gezilmesinin ardından Erdemir tarafından davetlilere yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.

Dün (22 Eylül açılışı gerçekleştirilen sergi, 28 Eylül tarihine kadar her gün saat 10:00 ile 18:00 arasında ziyaret edilebilecek.

SERGİLENMEYE DEVAM EDİLECEK

Yarışma sonrası ilk olarak İstanbul’da sergilenen 6. Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması Sergisi’ndeki eserleri, Karadeniz Ereğli’nin ardından OYAK Maden Metalürji şirketlerinden İskenderun demir ve Çelik Fabrikaları’nın (İsdemir kurulu bulunduğu Hatay’ın İskenderun İlçesinde ile Erdemir Maden’in bulunduğu Sivas’ın Divriği İlçesi ve Ankara’da da sergilenecek.

ÖDÜLLERİ KİM ALMIŞTI?

Bu yıl 9 farklı üniversiteden 73 yarışmacının 97 eserle başvurduğu yarışmada 51 eser ilk aşamayı geçmiş, final değerlendirmesinde 24 eser ödüle, 11 eser de sergilenmeye hak kazanmıştı.

Bu yılki teması "Sürdürülebilirlik" olarak belirlenen yarışmada, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden Ozan Dursun, "Exc" eseriyle birincilik ödülünün sahibi olmuştu. Yarışmanın 2’nciliğini “İleri” eseriyle Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden Gülfidan Soyuğur elde ederken, üçüncülüğü ise “Rigor Mortis” eseriyle Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencilerinden Ömer Kasımoğlu kazanmıştı.




Bu sayfayı yazdır

23.09.2021 11:44:16

Bu haber 586 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 37 kişi online
Toplam ziyaret : 76.114.106

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
232 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri