(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

NİHAYET YÜZ YÜZE..!

ZONGULDAK

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Tıp Fakültesi dönem 1 öğrencilerinin, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılına yüz yüze başladığı bildirildi.

ZBEÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nün, yazılı basın açıklamasında, dün, (20 Eylül) Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri alınarak Dekanlık Binası Dönem 1 Amfisi’nde düzenlenen törenin ardından yüz yüze eğitime başlandığı belirtildi.

Mezuniyet Öncesi Eğitim Komisyonu Başkanı ve Mezuniyet Öncesi Eğitimden sorumlu Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hande Aydemir’in, açılış dersleri olan “Temel Tıp Bilimleri Uyum Eğitimi” üzerine konuşmayaptığı anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Konuşmasında tüm öğrencilerini yüz yüze olarak görmekten mutluluğunu ifade eden Prof. Dr.  Aydemir, Tıp Fakültesi öğrencisi olmanın sorumluluklarını, bilincini ve zorluklarını anlattı, fakültemizin 2024 yılına kadar Tıp Eğitimi Programını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından akredite edildiğinden, ancak akreditasyonun devamı için öğrencilerin de üzerine düşen görevler olduğundan bahsetti. Tıp Fakültesi mezununun taşıması gereken özellikleri de ayrıntılı olarak anlatan Prof. Dr. Aydemir, dönem 1 ders programının içeriğinden, fakültemiz web sayfasından, geri bildirimlere katılımın öneminden de bahsederek fakültemizin amfileri, derslikleri ve laboratuvarları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Dönem 1 koordinatörümüz, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Bengü Gülhan Aydın da, öğrencilerimize dönem 1 ders kurulları ve sınav yönetmeliği hakkında bilgiler verdi.

Uyum programının sonunda öğrencilere Öğrenci Mesleki Gelişim ve Öğrenci Mesleki ve Bireysel Gelişim Formları dağıtıldı. Sırasıyla Türk Tıp Öğrencileri Birliği  (TurkMSIC), Bülent Ecevit Tıbbi Araştırmalar Topluluğu (BETAT), HAYAT öğrenci topluluğu ve Üniversitemizin müzik grubu olan SoundDRUG öğrenci toplulukları tanıtım sunumlarını yaptılar. Dönem 1 öğrencilerimizin sorularının topluluk üyesi öğrencilerimiz tarafından cevaplanmasıyla tanıtım sunumları başarıyla tamamlandı.”

Açıklamada, ZBEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilüfer Didiş Körhasan, Bilim Akademisi tarafından, 2020 yılında layık görüldüğü ‘Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü (BAGEP) aldığı kaydedildi.




Bu sayfayı yazdır

21.09.2021 14:19:10

Bu haber 453 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 36 kişi online
Toplam ziyaret : 76.104.192

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
224 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
553 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri