(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ALPORT YENİDEN…

ALAPLI

Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, “. Alaplı Alport limanın daha hızlı hayata geçmesi için çalışacağız. Bu liman projesi ile ilgili devletin cebinden tek kuruş para çıkmayacaktır. Bu projenin yatırımcısı hazırdır. İstişare halindeyiz” dedi.

Ocak, yaptığı açıklamada, ilçenin Kılçak Köyü sahilinde 2010’da yapımı için harekete geçilen Liman Projesine yeniden hareket kazandırmaya başladıklarını belirtti.

Liman Projesinin o günden gelinen noktaya kadar geçilen süreçte yaşananları anlatan Ocak, şunları kaydetti:

“Bu projenin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu bölgeden ihracat olmasını hedefliyoruz. İlçemizde yapılacak ihracat için en yakın liman burası olacaktır. Buradaki sanayicilerin de katma değer maliyeti açısından bu liman bizim için önem arz ediyor. Biz bunu ilk toplantıda söyledik. İskeleye karşı değiliz. Bir konsept yapsaydı. İskele ile Liman bir bütün düşünülse bu proje hayata geçmiş olur, Liman ayrı iskele ayrı denizlerimizi parsellemeyelim. Bu süreçten sonra artık harekete geçme zamanı. Alaplı OSB’de üretimler başlıyor. Şuanda karayolları ile taşımacılık yapılıyor liman olması halinde bu deniz yoluyla yapılacaktır. Erdemir limanı var ama bu kendine yetiyor.  Erdemir kendi için kullanıyor boş kaldığı zaman Ereğli ve Alaplı’dan ihracat yapanlara tahsis ediliyor. Erdemir’den sonra bölgemizin en büyük firması olan TAT Metal firmamız yurt içi ve yurt dışına yaptığı çalışmalar bölgemizde Erdemir limanından sonra özel bir limana ihtiyaç olduğunu bize gösteriyor. Alaplı Alport limanın daha hızlı hayata geçmesi için çalışacağız. Bu liman projesi ile ilgili devletin cebinden tek kuruş para çıkmayacaktır. Bu projenin yatırımcısı hazırdır. İstişare halindeyiz. Devlet yetkililerinden beklentimiz liman projemizin önünün açılması hayata geçirilmesi için bürokratik engellerin ortadan kaldırılmasıdır. Alaplı’nın bu projeye ihtiyacı vardır.”

Ocak,  söz konusu projenin mimar, mühendisler ve Üniversiteler tarafından gerçekleştirildiğini ve tüm detayların yer aldığı projenin de  otoriterlerden tam not aldığını sözlerine ekledi.




Bu sayfayı yazdır

20.09.2021 11:08:42

Bu haber 853 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.103.254

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
222 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
551 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1471 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri