(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BEÜ'DEKİ ATAMAYI DEĞERLENDİRDİ

ZONGULDAK

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEÜ) görevliyken, Ereğl ilçesindeki Özel Hastanede işlem yapan doktora ilişkin, “2-3 tane varsa, bunlar mesleği kirletiyor” dedi.

Uçar, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanlığını ziyaretinde, İl’deki basın camiasının ise adeta bir ‘çatışma’ içerisinde olduğuna dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ZGC olağan kongresine davet edilmesine rağmen yoğunluğundan katılamadığını belirten Uçar, Akbıyık nezdinde yeni yönetime başarı dileklerinin yanı sıra hayırlı olması temennisinde bulundu.

“AHLAKSIZCA YAZILAN YAZILAR GÖRÜYORUZ”

Uçar, gazetecilerin, Zonguldak medyasını değerlendirmesini istemeleri üzerine, şöyle konuştu:

“Genel kurulda (Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olağan kongresi), valimiz ve milletvekilimizin yaptığı konuşmalar, Zonguldak da basın camiasında sıkıntıları ortaya koydu. Biz isteriz ki yapılanları yayınlayalım, yapılamayanları da ikaz edelim. Oysa birisini yıpratmak, şehrimize katkı sunmayacak. Ama bir çalışmayı (gazeteciler), siyasi görüşü, ne olursa olsun takdir etmeli ve eleştirmeli. Sadece olumsuzlukları dile getirerek katkı sunduğunuzu sanıyorsunuz. Ne yazarsanız yazın, vatandaş sizi değerlendiriyor. Vatandaş ne olduğunu biliyor. Bu şehirde hiçbir şey yapılmadı. Şehir köye döndü dediniz yıllardır. Son zamanlarda bir sürü şey yapılıyor, bunları neden yazmıyorsunuz. Sporun, sanatın siyasete alet olmasını istemem. Vatandaş, gazetenizi okuduğu zaman sizin tarafsız olduğunuzu bilsin. Ne yazık ki Zonguldak basını ile ilgili, buraya gelen bürokratlar çok kötü bir basın olduğunu söylüyorlar, elestirmelerinden de rahatsızlık duyuyorum. Bir Zonguldaklı olarak dışarıdan gelen bürokratların bu şekilde eleştride bulunmasından utanç duyuyorum. Ama zaman zaman çok ahlaksız yazılan yazılar görüyorum. Bu insanların basınla alakası yok. Benim aileme kadar inen yalan yanlış yazılar yazanları asla kabul etmiyorum. Bunları kabul etmeyin, siz temizleyin. Basın özgürlüğü deniyor. Kabul edeceksiniz deniyor. Bunları nasıl kabul edelim? Önce herkes kendine bakacak. Ondan sonra bürokratı ve siyasiyi yapıcı bir şekilde eleştirin.”

“BASIN CAMİASI ÇATIŞMA İÇİNDE”

Milletvekili Uçar, konuşmasına, şöyle devam etti:

“Uzun süredir basın camiası kendi içinde çatışma halinde, birilerini yıpratma politikası içinde olduğunu görüyoruz. Hataları, kusurları dile getirin ama siyasi görüşünüz ne olursa olsun yerel yonetimde yapılan çalışma olumsuzluklarla dile getirilmemelidir. 3 yıldır yerelde neler yapılıyor neden taktir edilmiyor, neden belediye başkanı?Belediye başkanı acımasızca tenkit ediliyor? Olmamalı diyorum.”

“RUHSATSIZ MATBAALAR DENETLENMELİ”

Milletvekili Uçar, ruhsatsız matbaaların denetlenmesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Ruhsatsız çalışan matbaalar olsun, bunlarla ilgili toparlanma gerek. Bir kanaat oluşturulması ve üzerine gidilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bir taraftan da ahlaksız şeylerle basınım diyerek geçinecek (bazı gazeteciler), böyle şey yok. Ruhsatsız çalışan matbaaları denetlesinler. Herkes ruhsatlı çalışsın.”

BEÜ’DE ÖZDOLAP’IN GÖREVDEN ALINMASI

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, gazetecilerin gündeme getirmesi üzerine BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde Başhekim Şenay Özdolap’ın görevden alınmasına ve Karadeniz Ereğli’deki özel hastanede işlem yaptığı iddia edilen doktora ilişkin soruları üzerine ise şunları söyledi:

“Üniversite camiamızın (olumsuz eleştiriler, mevzuata aykırı özel hastanelerde muayene yapıldığı iddiası), böyle anılmasını asla istemeyiz. Görevini yapan adam gibi hekimlerimiz, hocalarımız var. 2-3 tane varsa, bunlar mesleği kirletiyor. Şehrimizde en ufak sıkıntı olduğunda hastanemize gidiyoruz. Hastanemizin hukukunu korumalıyız. Bu camiayı kirletmeye çalışan insanları ifşa edin, bunu da kurumu yıpratmadan yapmalıyız. Bu süreç içerisinde ben şunu söyledim, buradan Düzce'ye neden hasta gitsin diye… Üniversiteler farklı statü ile çalışıyor. Toplum bunu bilmiyor. Bıçak parası 80’li yıllardaydı. Bugün günümüzde böyle şeyler konuşmak acı veriyor. İnşallah yeni gelen hocamıza da başarılar diliyoruz (görevden alınan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Şenay Özdolap Çoban’ın yerine Başhekim olarak atanan Doç. Dr. Özcan Pişkin’e).

“PROJELERDE DURAĞAN DÖNEME GİRMEDİK

AK Parti iktidarının kentteki projelerinden de bahseden Uçar, ‘’3 yıllık dönemde pandemiye rağmen çalışmalar devam ediyor. Zaman zaman sıkıntılar, gecikmeler olabilir, ama diğer illere göre durağan döneme girmedik. 2022 yılında, başlayan projelerin bitmiş ve halkımızın hizmetine sunulduğunu göreceğiz. Siyasi ayakta birlik beraberliğimizi bozmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birbirimizi karalamak, lekelemek adına siyaset yaparsak hiçbirimize katkısı olamaz’’ diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN VE İL BAŞKANIMIZIN SAĞLIĞI İYİ”

Uçar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun’un sağlıklarının iyi olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız gayet sağlıklı, il başkanımızın hastalığı var. Tedavi görüyor, iyiye doğru gidiyor. 1,5 aylık tedavi süreci var. Sonra tekrar dönecek” dedi.

ZGC Başkanı Derya Akbıyık, milletvekilinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi, teşekkür etti.

Toplantıda gündeme ilişkin bazı açıklamalarda da bulunan Milletvekili Uçar’ın, getirdiği pasta kendisinin yanı sıra gazetecilere ikram edildi, fotoğraflar çekildi.




Bu sayfayı yazdır

11.09.2021 15:31:25

Bu haber 533 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.026.500

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1436 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri