(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BİRLİKTE OLUŞAN GÜÇLE...

ZONGULDAK

Genel maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) Başkanlar Kurulu Toplantısı yapıldığı bildirildi.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, sendika genel merkezinde başkalığında gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, ülkede son günlerde yaşanan felaketlerde yaşamını yitirenlere Allah’tan Rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

İktidar ile gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesinde, GMİS yönetimi ile teşkilatın ‘el ele vererek’ büyük bir aile olduğunu gösterdiğini savunan Yeşil, şunları kaydetti:

“Sorunların aşılması konusunda yaptığımız koordineli çalışmayla toplu sözleşme sürecinin sonuna geldik. Birçok kazanımımız oldu. Toplu sözleşme döneminde emeği geçen; başta TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Ergün Atalay, Çalışma Bakanımız, Enerji Bakanımız, Milletvekillerimiz, Genel Müdürümüz ve çok yoğun efor sarf eden çalışma arkadaşlarıma sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Çok koordineli bir çalışma oldu.”

YENİ KAZANIMLAR ELDE ETTİK

Toplantıda, gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yeşil, şunlar ısöyledi:

“TTK yerüstünde çalışan arkadaşlarımızın ve MTA’daki arkadaşlarımızın ücret düşüklüğü nedeniyle yaşadığı sıkıntılar vardı.Tabii iki yıl önceki toplu iş sözleşmemizde bir nebze de olsa kazanımlar elde ettik ama yeterli olmadığını düşünüyorduk. Arkadaşlarımızla birlikte, çok koordineli bir şekilde sorunları yetkililere anlattığımızı düşünüyorum ve karşılığında yeni kazanımlar elde ettik. TTK’da yerüstündeki arkadaşlarımızın ve MTA’daki arkadaşlarımızın sıkıntıları bir nebze olsun giderildi. Tabii arkadaşlarımızın yüzü gülünce bizim de yüzümüz gülüyor. Yeni kazanımlar elde etmek bizlere mutluluk veriyor. Güzel bir sözleşme oldu, inşallah yakında sonlanacak. Toplu iş sözleşmemiz imzalanınca kazanımlarımızı net bir şekilde size anlatırız.

İŞÇİ ALINMASI MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Biz yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Dönem dönem işçi alımları oldu, bu alımlarda Sendikamızın da çok emeği var. Biz kurumu ayakta tutmak için kuruma tekrar işçi alınması için mücadelemize devam edeceğiz. Daha önce iktidar milletvekillerimizle beraber Enerji Bakanımızla bir görüşme yaptık. Bu konuyu da anlattık. Tabii bu çalışmalarda, toplu sözleşmede olduğu gibi iktidar demeden, muhalefet demeden, sivil toplum örgütleri demeden, Genel Maden İşçileri Sendikası bu işlerin içinde olmalarını istiyor. Toplu iş sözleşmesi döneminde birbirimize sağladığımız güçle beraber büyük sıkıntıları aştık. İşçi alımında da aynı birlikteliği sağlayıp Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun üretimini artırması konusunda çalışmaları koordineli bir şekilde yapacağız,”

Covid-19 tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen GMİS Başkanlar Kurulu Toplantısında; GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ve GMİS’e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri hazır bulundu.




Bu sayfayı yazdır

17.08.2021 16:24:56

Bu haber 532 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 76.038.310

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
812 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri