(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

“YEREL YÖNETİMİZ, HADDİMİZİBİLİRİZ!”

KDZ/EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 1 Ağustos’ta, DJ ve aranjör Ozan Doğulu’nun katılımıyla gerçekleştirecekleri canlı müzik performansına “aşı olmayanların alanmayacağı” şeklindeki algının doğru olmadığını bildirdi.

Posbıyık, gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, eşi Neriman Posbıyık ile birlikte 3. Düz aşılarını da yaptırdıklarını belirtti.

Söz konusu çağrı ve açıklamayı, vatandaşları aşıya teşvik edebilmek amacıyla yaptığını anlatan Posbıyık, şunları kaydetti:

“Ben devlet değilim ‘aşı olmayanları sokmayacağım’ demek benim hakkım değil, ben sadece insanların sağlıklı olması için aşı yaptırmalarını teşvik etmeye çalışıyorum. Yoksa biz yerel yönetimiz, haddimizi biliriz. Mutlaka aşı olacaksın diye bir talimat gelmediği takdirde asla böyle bir şey söyleyemeyiz ama ben espriyle karışık (aşı olmayanı almayacağım) şeklinde açıklama yaptım. Aşıya teşvik etmek itiyorum, çok tehlikeli bir dönemden geçiyoruz.

Değişik fısıltılarla yanlış şeyler okuyorum, duyuyorum. ‘Aşı kısırlık yapıyormuş’ diyorlar. Alakası yok. Tam tersine, Covid geçirenlerde kısırlık oluyor, sperm sayısı azalıyor ama aşı olanlarda böyle bir şey yok. Bak sanatçı Alişan’ın kardeşi Allah rahmet eylesin, aşı karşıtı olduğu için yaşamını yitirdi. Kamuoyuna hizmet edenler olarak, sizin ve başkan olarak benim de elimizden geldiği kadar teşvik etmemiz lazım aşıyı. Benim de yöntemim bu. Benim haddim değil, bunun frakındayım ama teşvik etmek için böyle söylüyorum ve aşı olunmasını istiyorum. Bu nedenle ‘aşı olmayan gençleri gençlik şölenine almayacağım’ diyorum. Ben ve eşim üçüncü aşılarımızı olduk. İlk iki aşıyı Sinovac olduk, üçüncüyü de Biontech olduk.”




Bu sayfayı yazdır

29.07.2021 10:13:49

Bu haber 501 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.090.031

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
199 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
543 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1464 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri