(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YEŞİL, TÖRENDE TEKRARLADI;

ZONGULDAK

Zonguldak’ta, Uzunmehmet’in, Ereğli İlçesinde taş kömürünü buluşunun 192. Yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Aynı zamanda, Zonguldak’ın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümüne de denk getiren tören, Uzunmehmet Anıtı önünde çelenklerin sunumu, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Öğrenciler tarafından, günün anısına yazılı şiirlerin okunduğu törende konuşan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) ile Maden Teknik Arama (MTA) kurumuna sahip çıkılması gerektiğini anlatmaya devam edeceklerini belirtti.

Norm kadro ve tam kapasiteyle çalışıncaya kadar, Türkiye’nin TTK’ya ihtiyacı olduğunu, TTK ve MTA gibi yerli ve milli kaynakların ekonomiye kazandıran kurumlarımıza daha çok sahip çıkılması gerektiğini tekrarlayan Yeşil şunları kaydetti:

“İŞÇİ AÇIKLARI GİDERİLMELİ”

“Bölgemizde taşkömürünün bulunuşunun 192’nci yıldönümünde Uzun Mehmet’i ve tüm maden şehitlerimizi; Zonguldak’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümünde

başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizde şehit düşenleri sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. 1980 sonrası ortaya çıkan yeni dünya düzeni adı altında uluslararası tekeller, üretim yerine tüketim ekonomisini dayattılar, sanayileşmemizi engellemeye çalıştılar. 1980 sonrasında, özellikle 1990 sonrasında Zonguldak maden ocaklarımızı ve sanayi kuruluşlarımızı kapatma girişimleri oldu. Başta sendikamız ve maden işçileri olmak üzere, bölge halkımız ile birlikte bu yanlış politikalara karşı çıktık. Her şeye rağmen Zonguldak üretimden uzaklaştı, Türkiye ürettiğinden çok daha fazlasını tüketmeye başladı. Ve bugün ekonomik krizle boğuşuyoruz. Şimdi Zonguldak’ta ve Türkiye’de yerli ve Milli üretimi artırmanın yollarını arıyoruz. Ancak üretimin artırılabilmesi için işçi açıklarının da acilen giderilmesi gerekiyor. Bizler, daha iyi şartlarda, daha fazla üretebilmek için mücadelemize devam edeceğiz. TTK’nın işçi açıklarının giderilebilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

KİRAZ: HERKES SORUMLULUK ALMALI!

TTK Genel Müdür Vekili Muharrem Kiraz da dünyada kömürün önemini koruduğuna dikkat çekerek, şöyle dedi:

“Ülkemizde yaklaşık 21 milyar ton kömür rezervi bulunmaktadır. Havza'da kurumumuzun üretiminin yanında 1,5 milyar ton rezervin önemli bir kısmı rödövans yoluyla özel sektör işletmeciliğine açılmıştır. Kurumumuzun varlığını sürdürebilmesi ancak üretim artışı ve maliyetlerin düşürülmesiyle mümkün olacaktır.  Bunun için işçimizden memurumuza, mühendisimizden biz yöneticilere ve hatta kurumda çalışmayan ancak bizlere önemli oranda destekler sunan yerel dinamiklere kadar, hepimize önemli görevler düşmektedir. Bu konuda herkesin sorumluluk alması gerekmektedir. Başarılı ortak çabalarımızın ürünü olacaktır.”

ÇALIŞTAY ÖNERDİ

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu adına konuşan Prof. Dr. Kemal Barış ise TTK’nın üretim miktarının arttırılmasına yönelik “Taşkömürü Çalıştayı” yapılmasının faydalı olacağını düşündüklerini dile getirerek, “Havzamızda yeni kullanılmaya başlayan teknolojik ekipmanların performanslarının da değerlendirileceği böylesi bir çalıştayın şehrimiz ve ülkemiz madenciliği açışından büyük önem taşıyacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Törene; Zonguldak Milletvekilleri Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, TTK yöneticileri, GMİS Yönetim kurulu üyeleri, Amelebirliği Başkanı Şenol Yücel, Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, TMMOB MMO Zonguldak Şube Yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, GMİS’e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri, meslek odası ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.




Bu sayfayı yazdır

21.06.2021 14:15:26

Bu haber 621 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 2 kişi online
Toplam ziyaret : 76.025.509

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1436 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri