(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GÜLÜÇ’TE; “BİZİM YUNUS…”

GÜLÜÇ/KDZ.EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesine bağlı Gülüç Beldesinde, “Yunus Emre ve Türkçe Yılı Bizim Yunus” programı düzenlendiği bildirildi.

Gülüç belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 3. Eğitim Bölgesi Okulları işbirliği ile 2021 UNESCO kapsamında, Gülüç Vesile Dikmen Ortaokulu Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, 3. Eğitim Bölgesi Koordinatör Müdürü Ayşe Aakar Elekoğlu’nun açılış konuşması ardından yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ardından genelgenin Resmi Gazetede yayınlandığını hatırlattı.

“Demirtaş, genelgede, Türk Dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri olan Yunus Emre’nin 700. yılı nedeniyle 2021 yılının, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alındığını belirterek, şunları kaydetti:

“Yunus Emre sadece bir sevgi adamı ve tasavvuf ereni değil Orta Asya’daki şiir geleneğini Anadolu’ya taşıyan, Türk şiir geleneğine bağlı şiirlerini oluşturan, sadece dilimizin değil halk şiiri geleneğinin de burada devam etmesini sağlayan büyük bir isimdir. Çünkü onun şiirlerine baktığımızda toprağı anlamayı, taşla, ağaçla konuşmayı, insanı, barışı sevmeyi ve insanlara iyiliği aşılayan bir temsilci olduğunu görüyoruz. Vefatının 700'üncü seneyi devriyesinde Gönül Sultanımız Yunus Emre'yi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Rabbim onu cennetiyle cemaliyle müşerref eylesin.”

Vesile Dikmen Ortaokulu’nun sinevizyon gösteriminin yer aldığı programda, Beldedeki Karadeniz Ereğli Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi’nin hazırladığı müzik dinletisi ve drama gösterisi sunuldu.

Yunus Emre ve Türkçe Yılı ilan edilmesi dolayısıyla, ilçe genelindeki okullar arasında düzenlenen “Dünya Dili Türkçe” konulu düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren 21 öğrenciye ödülleri verildi.

Bu arada, etkinliğe katkılarından dolayı Belediye Başkanı Demirtaş’a, İlçe Milli eğitim Müdürü İsmail Aksoy tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Programı; Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, Gülüç Belediye Başkanı Demirtaş’ın eşi Işıl Demirtaş, Gülüç Belediye Başkan Yardımcıları, bazı okul müdürleri ile Koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri nedeniyle az sayıda öğrenci izledi.

Diğer yandan, Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ile eşi Işıl Demirtaş, program öncesi, aralarında AK Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz, Meclis üyeleri, programa katılan öğretmen ve öğrencilere kahvaltı ikramında bulundu.




Bu sayfayı yazdır

20.06.2021 10:08:02

Bu haber 551 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 76.029.111

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
808 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
419 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1437 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri