(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

101. YIL ANISINA HAZIRLANDI

KDZ/EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, “18 Haziran Kurtuluş Günü” etkinlikleri kapsamında, “Sevgi, Barış, Dostluk İçin Söyle” şarkısının galası ilçedeki Cehennemağzı Mağaraları’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe izleyen Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, yaptığı konuşmada, Ereğli’nin kurtuluş gününü kutlayarak, şunları kaydetti:

“Belediyenin düzenlediği çeşitli etkinliklerle 101 yıl önceki kahramanlığı, büyüklerimizin gösterdiği gayreti, çabayı, başarıyı kutluyoruz. 101 yıl önceki ortamı tekrar yaşamamak için bizlere düşenleri yapmalıyız. Zor bir coğrafyadayız. İyi çalışmazsak, üretmezsek gelecekte de benzer sıkıntıları yaşayabiliriz. Sevgili başkanımızın söylediği Sevgi, Barış, Dostluğu içimizde sağlamalıyız, eylemde gerçekleştirmeliyiz. Sevgi ve kardeşliğimize büyük ihtiyacımız var. Millet olarak bizden başka bizim dostumuz olmadığını bilerek kendi içimizde birlik olmalıyız. Bu tür etkinlikleri turizmin bir parçası olarak algılamamız gerekiyor. İlçeleri ve beldeleriyle Zonguldak yeni turizmin gözdesi olma yolunda ilerliyor. Bundan en fazla faydayı sağlayacak olan Kdz. Ereğli ilçemizdir. Piyale Paşa Konağı’nı gezdik. Sayın Başkanımız talep etti, biz de hemen gereğini yaptık. 2,5 milyonluk bir ihaleye hemen 13 Temmuz’da çıkıyoruz. Başta Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’ı tebrik ediyorum. Güzel etkinlikler, açılışlar ve ziyaretler yaptık. Kaymakam beyi de tebrik ediyorum. Birlikte el ele vererek bu hizmetler yürüyor. Garnizon Komutanımıza da Piyale Paşa Konağı’nı turizmin hizmetine verdiği için teşekkür ediyorum. Ereğli’ye elimizden geldiği kadar destek veriyoruz.”

POSBIYIK YİNE DAYANAMADI!

Posbıyık da, Cehennemağzı Mağaralarının tarihteki geçmişini hatırlattığı konuşmasında, “Bu büyülü ortamda bugüne kadar pek çok etkinlik ve konser gerçekleştirdik. Hepsi de hafızalarda unutulmaz izler bıraktı” dedi.

“Sevgi, Barış, Dostluk İçin Söyle” şarkısının, Kurtuluşun 101’inci yıla özel hazırlandığını belirten Posbıyık, şunları söyledi:

Arkadaşlarımız 60 kişilik sanatçı ve gönüllü ekiple uzun zamandır hummalı bir çalışma sürdürüyor. Ereğli’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini ortaya koyan ‘Sevgi, Barış, Dostluk İçin Söyle’ Projesi’ni burada gururla paylaşıyoruz. Stüdyo çalışmaları yaklaşık 6 ay sürdü. Ereğli’deki pek çok müzisyen bu çalışmaya gönüllü katkı yaptı. Öğretmenler, öğrenciler, belediye çalışanları arasında müzikle ilgilenenler bu çalışmanın parçası oldu. Projenin, kolektif bir çalışmanın ürünü olması ayrıca memnuniyet verici. Katkı verenlerin hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Belediyemizin alt katında SBD TV için kurduğumuz stüdyo bu klibin de mekanı oldu.”

Posbıyık, kendisinin de bir bölümüne eşlik ederek seslendirilen 7 dakikalık klibin izlendiği sırada, geçmiş yılarda ilçede gerçekleştirilen festivallerde olduğu gibi yerinde duramayarak oynaması alkış aldı.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Taner Gün, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, kent protokolü ve davetlilerin katıldığı etkinliğin ardından verilen kokteylde, yönetim kurulu başkanlığını Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık’ın yürüttüğü Kdz. Ereğli’deki 17 Yöresel dernek ve Kadın Gücü Kooperatifi ürünlerinden ikramlarda bulunuldu.




Bu sayfayı yazdır

19.06.2021 12:31:59

Bu haber 718 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 35 kişi online
Toplam ziyaret : 76.046.005

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
816 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1445 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri