(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BU İYİ HABER!

KDZ/EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ilçedeki Koronavirüs (Covid-19) salgını vakalarında önemli oranda düşüşlerin gözlendiğini bildirdi.

Çorumluoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Son günlerde hız kazanan aşılamaya da vatandaşların ilgi göstermesinin de memnunluk verici olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz Mayıs’taki 17 günlük kısıtlamaların ardından Covid-19 vakalarının kontrol altına alındığını söylemenin mümkün olduğunu belirten Çorumluoğlu, şunları kaydetti:

“Tabi ki bunda aşının da çok büyük bir etkisi var. Bu hafta içerisinde Devlet hastanemiz günlük ortalama 4 bin aşı yaptı. 4 bin rakamı ciddi bir rakam. Eğer böyle devam ederse zannediyorum bu ayın sonunda Ereğli’de ciddi miktarda aşılama yapacağız. Şu anda Covid-19 vakaları kadar önemli olan bence aşıların zamanında yapılması. Vatandaşlarımız ciddi bir teveccüh gösteriyorlar. İnşallah biraz daha kontrolümüze girdikten sonra gerek Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) gerekse de Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) aşı yapmaya başlayacağız. Bu da, ‘vatandaşın ayağımıza gelmesi değil, bizim onların ayağına giderek de aşı yapmaya başlayacağız’ demektir. Tabi ki Biontech aşısının özellikle soğuk zincirde devam etmesi için biraz dikkat etmemiz gerekiyor. Gerekli hazırlıkları yapıyoruz. İnşallah biraz daha iyiye doğru gidiyoruz”

HASTANELER RAHATLIYOR”

Hastanelerdeki Covid-19 yoğunluğun ada değinen Kaymakam Çorumluoğlu, şunları kaydetti:

“Vaka sayılarında da, salgına bağlı ölüm sayılarında da düşme var. Yoğun bakımlarımız da rahatlama var. Bu tedbirleri rahatladık diye elden bıraktığımız anda Avrupa ülkelerinde olduğu gibi tekrar kötüye dönebiliriz. Onun için vatandaşlarımızdan hassaten benim ricam tedbirleri elden bırakmasınlar aşı kendilerine düştükten sonra da en yakın buldukları aşı merkezini ve aşıyı olsunlar. İnşallah biz bunu başaracağız. Temmuz ayı ve Ağustos ayının çok daha rahat geçireceğimizi düşünüyorum.”

VAKALARDA GENEL DURUM NE?

Zonguldak Ereğli’de Korona Virüs kaynaklı ilk vefatın yaşandığı 16 Nisan tarihinden bu yana 116’ sı kadın, 169’u erkek olmak üzere Ereğli nüfusuna kayıtlı 285 kişi hayatını kaybetti.

Vefat edenlerin çoğunluğu ( 97 kişi) 70-79 yaş aralığında yer alırken, başlangıçta 80,8 olan yaş ortalaması süreç içinde 70.8’e düştü.

Geçen haftaya göre ilçede yayılım haritasında vaka ve yayılım hızında da gözle görülür bir düşüş yaşandı.

Sağlık Bakanlığı’nın il bazında COVİD vaka verilerini yayınlamaya başladığı ilk tarihten bu yana süreç içindeki vaka düşüşü sürüyor. Örneğin 23 Nisan haftası 3.482 olan vaka sayısı, 11 Haziran haftası 442 kişiye düştü.

Bu gelişme ile uzun süre çok riskli iller kategorisinde yer alan Zonguldak son 3 haftadır riski iller konumuna geriledi.

 




Bu sayfayı yazdır

18.06.2021 18:05:33

Bu haber 811 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.032.841

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
423 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1440 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri