(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MİTİNG GİBİ KARŞILAMA!

KDZ/EREĞLİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşeneri’in Zonguldak’ın Ereğli İlçesine gerçekleştirdiği ziyaret “Mitin2 havasında” geçti.

Aralarında CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın da bulunduğu; İYİ Parti İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu, yönetim kurulu, belde teşkilatları, parti üyeleri ve kalabalık vatandaş, Akşener’in geliş saati olarak bildirilen 16.00’dan saatler öncesinde Devrim Bulvarını adeta trafik akışına kapattı.

Balbaloğlu ve yönetim kurulu tarafından çiçeklerle karşılanan Akşener, Demirtaş ile de bir süre sohbet etti.

Ardından çarşı merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulunan Akşener’in, işlerini sorduğu esnaftan, olumsuz yanıtlar aldı.

İlçede yorgancılık yapan Esnaf İsa Baytekin, işlerin oldukça durgun olduğunu dile getirirken, “esnafın hali şu an berbat bir durumda. Destek amaçlı verilen paralardan almak için müracaat ettik ancak bizi esnaf olarak saymıyorlar. İşlerimiz pandemiden sonra yüzde 80 tabana indi” dedi.

Akşener’in “haftada ne kadar et alabiliyorsunuz sorusuna ise Baytekin, “bir ay oldu ben daha et görmedim. İşin gerçeğini söylemek gerekirse. Tavuk deseniz bir yere gidiyorsunuz kilosu 55 lira, bir yerde 40 lira. Balık almaya gidiyorsun balığın kilosu 60 lira, 100 lira. Ne satacağım da, bunun hangisini alıp yiyeceğim” diye konuştu.

Hemen hemen girdiği her işyerinde esnafların ekonomik sıkıntıdan bahsetmesi üzerine, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “esnaf pandemi ile beraber çok fazla sarsıntı yaşadığını söylüyor. Elektrik parasından, stopajdan, Bağ-Kur, SSK primlerinden şikayet ediyorlar. Ne satarsanız satın, girdilerin çok pahalı olduğunu söylüyorlar” ifadelerine yer verdi. 

Bazı esnaftan alışveriş de yapan Akşener, esnaf ziyaretleri ardından, halkla sohbet amaçlı hazırlanan İnönü Parkı’ndaki kafede, öğretmen olarak ilk atandığı İlçeye bağlı Ortacı Köyünde ikamet ettiği ev sahibi Haydar Bayram ile bir araya geldi. Bayram ile kısa süre sohbet eden Akşener, Bayram’ın kendisine verdiği zarfı da aldı. Bu arada Akşener, kendisi ile görüşen yaşlı kadının ellerinden öptü.

Buradaki konuşmasında, basının gösterdiği ilgiden memnuniyetini dile getiren Akşener, şunları kaydetti:

“Basın mensuplarımız, bugün bütün gün bizi takip ettiler. Allah onlardan razı olsun. Onlar olmasa yanmışız. Ereğli’de gördüğüm ilgiden çok memnunum. Niye memnunum? Çünkü biz gerçekleri öğrenmek üzere, esnafın, işsizin, kadının, gencin, çiftçinin, köylünün, besicinin derdini öğrenip bunları kamuoyuna mal etmek üzere buradayız. İnsanlarımız, Ereğlili kardeşlerimiz bu samimiyetimiz sebebiyle kalplerini, gönüllerini bize açtılar; onlara çok teşekkür ediyorum.”

Bu arada Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile eşi Neriman Posbıyık, İYİ Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu ve partililer, Akşener’e aralarında ilçeye özgü Osmanlı Çileği, elpek bezinden örülmüş şal ve ilçeyi tanıtıcı çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Parkta düzenlenen masadaki ikramlardan da yiyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha sonra beraberinde İYİ Parti İl Başkanı yavuz Erkmen ile birlikte ilçeden ayrıldı.

http://www.ereglihakimiyet.com/tumyazilar.asp?yazar=yustundag




Bu sayfayı yazdır

11.06.2021 22:06:29

Bu haber 1408 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.028.355

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
808 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
419 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1437 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri