(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KAVAKLIK İLK OKULU'NA...

KDZ/EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Kavaklık İlkokulu’nun 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yeşil Bayrak Ödülü almaya hak kazandığı bildirildi.

Okul idaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Yeşil Bayrak Ödülü Sonuçları Belli Oldu!

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın,(TÜRÇEV) bilinçli nesiller ve çevre bilincini geliştirmek amacıyla Türkiye genelindeki ilköğretim okullarıyla yürüttüğü Eko Okullar Programı kapsamında Kdz.Ereğli Kavaklık İlkokulu “Yeşil Bayrak” ödülünü alma çalışması başlattığı belirtildi.

Halen Kastamonu’nun Bozkurt İlçesine Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Yaşar Ciğer’in, ‘kurucu Müdürlüğü’nü üstlendiği Kavaklık İlkokulu, ülke genelinde 43 ilden 421 okulun müracaatta bulunduğu ödülü almaya hak kazanan okullar arasına girdi.

KAVAKLIK HAK ETTİ

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Dünya üzerinde 67 ülkede Eko-Okullar Programı kapsamında 52.700'den fazla okula, 19 milyondan fazla öğrenciye ve 2 milyon öğretmene ulaşılan projede öğrenciler, hem çevresel konularda bilgi edinerek hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alıyorlar. Eko-Okullar program dâhilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimleriyle üstün başarı sağlamış okullara,’ , uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen’ Yeşil Bayrak ödülü verilir. Ödülün geçerlilik süresi 2 yıldır. Bu sebeple ödülün her iki yılda bir yenilenmesi gerekir. 2020-2021 eğitim-öğretim yılında 43 ilden okullar Yeşil Bayrak başvurusunda bulunmuş, yapılan incelemeler sonucunda 421 okul arasında Kdz. Ereğli Kavaklık İlkokulu da Yeşil Bayrak almaya hak kazanarak yerini almıştır. Okulumuz eğitim öğretime başlamasının üçüncü senesinde yeşil bayrak sahibi olma kriterlerini sağlamıştır.”

EKO OKULLAR PROGRAMI NEDİR?

Eko Okullar Programı okul öncesi, ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar. Program, okullarda ISO 14001/EMAS üzerine kurulmuş bir çevre yönetim sisteminin uygulanmasını da sağlar. Eko Okullar Programı, okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra; program dahilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak ödülü vermesi nedeni ile aynı zamanda bir ödül planı olma özelliğini de taşır. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir. Programın uygulanması, öğrencilere çevre konusunda olduğu kadar, yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazandırır. Kdz. Ereğli Kavaklık İlkokulu olarak Eko okul olma yolunda tüm çalışmalarımızı titizlikle yerine getirdik ve Yeşil Bayrak Ödülünü almaya hak kazandık. Programı uygulamada katkısı olan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz."

http://www.ereglihakimiyet.com/tumyazilar.asp?yazar=yustundag

 




Bu sayfayı yazdır

4.06.2021 13:58:04

Bu haber 656 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.098.398

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
216 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri