(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

CAMİ İÇİN ADRESİ GÖSTERDİ!

KDZ/EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçede yaklaşık 10 bin kişinin aynı anda bulunabileceği Cami için proje çalışması yaptıklarını söyledi.

Posbıyık, Haziran Ayı Belediye Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde imam Mustafa Demirkan’ın, Mustafa Kemal Atatürk’ü kast ederek kullandığı ifadeleri kınadığını belirtti

Atatürk’ün, 6 Ekim 1923’ İstanbul’u düşman işgalinden kurtaran, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran Cumhuriyetimizin kurucusu olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

Tarihimizde, İstanbul işgal altındayken, milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına ‘katli vaciptir’ diye fetva veren işbirlikçi Dürrizade’ler çıkmışsa da bu zihniyetin karşısında duran, ‘Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuva-yi Milliye aleyhine fetva verip, düşmanlık yapar bilin ki, onların damarlarında kâfir kanı akar’ diyen Sütçü İmam’lar vardır. Atatürk’e yönelik bu saldırıları gerçekleştirerek kendi tarihlerine ihanet edenler, ulusal değerlerimizi hedef almaktadır. Bu mesnetsiz saldırılardan en büyük zararı inancımız görmektedir. Kdz. Ereğli Belediye Meclis Üyeleri olarak, Atatürk’e yönelik bu saldırıları bir kez daha kınıyor, ortak tarihimize ve değerlerimize karşı ihanet içinde olan bu zihniyetin temsilcilerine karşı hukuki olarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz.”

DENİZ DOLGUSU ÜZERİNDE CAMİ

Posbıyık, Ereğli sahilinde belediye tarafından hazırlanan “yeni Kıyı Sahil ve Kentsel Tasarım Projesi” ile ilgili konuşmasında, ilçede oluşturulan sahil çalışmalarının geçmişi ile ilgili çeşitli hatırlatmalarda bulunarak, şöyle dedi:
“Sahilimizin geçmişini biliyorsunuz. Deniz dolgusu çok zordu. 13 bakanlıktan izin alıyorsunuz. 8 sene uğraştık bu izinleri almak için. Çok şükür başardık, sahili bugünkü hale getirdik. Ereğli’de yeterli cami olduğuna inanıyorum. Ancak şehit olduğunda, namaz kılacak yer bulamıyoruz, avlu genişliği bakımından müsait olmadığı için. Hacca giderken ve şehit cenazelerinde maalesef yeterli olmuyor camiler. Bu anlamda bizden önceki dönemde, (Belediye Başkanı) Hüseyin Uysal bey bir proje hazırlamış, başlamak üzere olduğumuz kent meydanına bir cami koymuşlar. Ben Belediye Başkanı olduğumda buraya cami olmaz demiştim. Askeri lojmanların oraya veya deniz dolguyla olur demiştim. Önceki valimiz Erdoğan Bektaş geldiler, ‘sahilde bir düzenleme yapalım, camiye de yer ver’ dediler. Böyle olunca tüm izinleri hükümetten alırız dediler. Ben de ‘dolguları yapmak belediye imkanıyla olmaz, beş senelik bütçeyi ortaya koysam yapamam, izin almak da çok zor’ dedim. ‘Sen karışma, izinleri de devlet alacak’ dediler. Aynı zamanda ‘dolgu alanlarını biz yapacağız’ dediler. Bunun üzerine çalışmaya başladık. İmar müdürlüğüm, bir ön çalışma yaptı. Sonra bu projeyi valilik ve kaymakamlık katından izliyorlar. Bu projede, Piramit Kafe’nin olduğu yer, burada zaten bir mendirek var. Çünkü kestaneci karası olduğunda, ara sıra olan bir fırtınada, barınakta bulunan kayıklar alabora oluyor. Erdemir limanı iyi uzatmadığı için oluyor diyor konuyu bilenler. Bu kayıkları kurtarmak için, burada zaten bir proje koydurmuştuk mendirek için. Bu Ereğli için çok önemli. Cami için 40 metre kadar deniz doluyor. Hiçbir şey bozulmuyor. Amfi tiyatro yerinde kalacak. Sahil 30 metre civarında doluyor, buraya kademeli oturma yerleri yapılıyor. Kitap okumak, dinlenmek, amatör balıkçıların balık tutması için yapılan bir iş. Yürüyüş yolunu deniz tarafına alıyoruz. Mendireğin üzerinde kafeler, oturma yerleri oluyor. Burada da, Ereğli’nin simgesi olacak bir cami. Caminin kapalı alanı 3 bin metrekare. 4 bin 500 kişi namaz kılabilir. Çevresinde de yedi bin metrekare açık alan var. Yedi bin kişi de orada namaz kılabilir. Şehitler olduğunda, hacca insan gönderirken, muhteşem bir cami olacak. Başta iktidar partisi ilçe başkanı Saffet Bozkurt, tüm siyasi parti başkanları ve Zonguldak’ın değerli milletvekillerine sesleniyorum. Zonguldak’a güzel bir cami yaptılar, tebrik ediyorum. Ereğli’ye de bu yakışır diyorum. Bize de böyle talimat verildi. Ereğli’nin milletvekiliyim diyen Cumhurbaşkanımıza bu projeyi gerçekleştirmenin yakışacağını düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızdan bu projenin gerçekleşmesi için Ereğli halkı adına talepte bulunuyorum.”

Ereğli’de ‘Yat Limanı’ yapacaklarını tekrarlayan Posbıyık’ın konuşmasının ardından; Meclis gündeminde yer alan görüşüldü, İtfaiye Müdürlüğü’ne 1 adet çift kabin 4x4 İtfaiye Aracı ile Fen İşleri Müdürlüğü’ne kar küreme ve üst ekipmanı alımı için meclisten oy birliğiyle karar çıktı.

Toplantıya, CHP ve AK Parti Meclis Grubu ile CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, İyi Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, BBP Turabi Çelik, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Necati Akdeniz, Esnaf Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği ve Ereğli Başkanı Mehmet Azman, Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, mahalle muhtarları ve STK temsilcileri katıldı.

http://www.ereglihakimiyet.com/tumyazilar.asp?yazar=yustundag




Bu sayfayı yazdır

2.06.2021 19:11:42

Bu haber 1021 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
02.06.2021 19:39:45
eksiğimiz cami zaten diyor ki;

diğer camiler boşalınca ne olacak. yetmiyor mu camiler, hiç araştırılmış mı? o kadar cemaat var mı?
02.06.2021 19:39:44
eksiğimiz cami zaten diyor ki;

diğer camiler boşalınca ne olacak. yetmiyor mu camiler, hiç araştırılmış mı? o kadar cemaat var mı?




Şu anda 32 kişi online
Toplam ziyaret : 76.039.731

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
813 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
425 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri