(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ANCAK BU KADAR GÜZEL OLABİLİR

KDZ. EREĞLİ

Özellikle ülkeyi etkisi altın alan Koronairüs (Covid-19) salgınından en çok etkilenen sançtılar, ses ve görüntülerini sevenlerine ulaştırabilmek için başta sosyal medya olmak üzere çeşitli teknikleri kullanıyorlar.

Ses Sanatçısı Egemen Sekmen de, Merhum Sanatçı Müslüm Gürses’in seslendirmesiyle hafızalara kazınan “Adını Sen Koy” şarkısını, “A capella” (enstrüman olarak insan sesinin kullanıldığı bir müzik tarzı.) tekniği ve kendi başına çeşitli vokal teknikleriyle yorumladı.

Karadeniz Ereğli doğumlu Egemen Sekmen, Hakimiyet Muhabirine yaptığı açıklamada, “A capella” tekniğinin, Avrupa ve Amerika’da yoğuş şekilde yapıldığını, Türkiye’de ise uzun yıllardır kullanılmadığını söyledi.

Sözü ve müziği Gülten Çiçek ile Sinan Özşeker’e ait olan ‘Adını sen Koy’ isimli şarkıdaki uyguladığı “A capella” ile 25 kişilik koro il eortaya çıkabilecek bir çalışmayı icra ettiğini anlatan Egemen Segmen, şunları kaydetti:

“Armonilerini tamamen kendim yazdım ve her yazılanı ayrı bir kanala okuyup birleştirdim. Yani ortada bir vokal aranjesi var. Klibini ise yine kendim çektim. Klipte tabi ki her partisyonun görüntüsü yok. Yine videodaki  her partisyonu ayrı ayrı seslendirip montajlamış oldum. Müslüm Gürses’in ‘Adını Sen Koy’ şarkısını seslendirmemin en büyük sebebi ise Türk Müziği, arabesk formunda olmasıdır. Bu parçada makamsal dizi üstüne bir de arabesk olması, trillerin, nağmelerin ve melodik cevapların çok olması işi hem zorlaştıran hem de zevkli hale getiren unsurlardı. Bu aynı zamanda benim için de deneysel oldu. Dikkat çekmesi ise beni çok sevindirdi. Bu tarz çalışmaların devamı için şevklendirici oldu. Sosyal mecrada paylaşılmak üzere hazırladığım çalışma resmi olarak her hangi bir yerde bulunmuyor. Sadece ‘Youtube/egemensekmen’ kanalından dinleyebilirler.
Bu tarz çalışmalara değer verdiğiniz takip ettiğiniz ve desteklediğiniz için de Fikri Kapan’a ve Hakimiyet Gazetesine teşekkür ederim.”

http://www.ereglihakimiyet.com/tumyazilar.asp?yazar=yustundag




Bu sayfayı yazdır

5.05.2021 15:19:01

Bu haber 869 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 38 kişi online
Toplam ziyaret : 76.100.736

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
216 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri