(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ!!!

KDZ EREĞLİ

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü dolayısıyla mesajlar yayınlandı.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde kurulu, Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği  (ERMED)

Kurucu yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gönüllü, yönetim kurulu adına yayınladığı mesajda dinimizin ilk emrinin ‘Oku’ olduğunu belirtti.

Gönüllü, Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gazeteciler gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdırlar” sözlerini hatırlattığı mesajında, şunları kaydetti:

“Bir hukuk Devleti olan ülkemizde gazetecilerin yetki, hak ve sorumlulukları ilgili yasalarla ve meslek örgütlerince belirlenmiştir. Ve dijital çağımızda haber; dolaşım hızı ile zamanı/mekanı aşarak sınır tanımaz, anlık tüketilen bir demokrasi aracı olmuştur. Medya içeriklerini ve haberi üreten basın mensuplarının durumu ise ortadadır! Yasama yürütme ve yargıdan sonra, 4. Temel görevi yerine getiren basın mensupları; başta bağımsız ve özgürce haber almak/üretmek olmak üzere, ekonomik ve mevzuatla ilgili baskı ve sorunlarla mücadele etmektedir. COVİD 19 pandemisi koşullarında bile okuyucu, izleyici ve dinleyiciye karşı olan sorumluluğunu yerine getirmek için gecesini gündüzüne katan meslektaşlarımız, tüm bunlara rağmen kamusal imkânlardan adilce ve yeterince faydalanamamaktadır. Kamuoyunun gözü, kulağı olan gazeteciler, bugün; yapılan haber nedeni ile ceza alıp hapse girmemek, ailesini geçindirmek, siyaset-ticaret ve mevzuat güçlerinin arasına sıkışmamak için özveri ile görev yapmakta,  hatta son genelge ile olay yerinden nasıl fotoğraf çekeceğini kara kara düşünmektedir! Oysa basın özgürlüğü; demokrasinin, cumhuriyetin, kişisel hak ve sorumlulukların yerine getirilmesinin, düşüncenin ifade edilmesinin güvencesidir. Basın özgürlüğü, evrensel ve temel insan haklarının özgürlüğüdür. Vazgeçilmezimizdir.
Bu vesileyle; genelde ve yerelde tüm zorlu koşullara rağmen görevlerini hakkı ile yapan tüm meslektaşlarımızın Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyor, gerçek anlamda özgürleşmeye ve refaha kavuşmayı diliyoruz.”

BALBALOĞLU’NUN MESAJI

İYİ Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu da, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“21. Yüzyılda ülkemizde gazeteciler kalemlerini bağımsız kullanamıyor, medya çalışanlarımızın üzerindeki baskılar gün geçtikçe artıyor. Basın özgürlüğünü kaybettikçe toplumun demokratik kazanımları da gün geçtikçe azalıyor.  Gazetecilerimiz fiziksel ve psikolojik saldırılara uğruyor, göz altına alınıyor ve hapse giriyor, geri kalanlar da RTÜK tarafından ceza verilerek susturuluyor. Sektörde yüzde 25, 30 civarı gazetecimiz işsiz, geri kalanlar da tazminatsız olarak işten çıkarılıyor, ücret ve fazla mesai ödemeleri güvence altında bulunmuyor. Sosyal güvenceden yoksun, kadın çalışanları mağdur eden ücret eşitsizliği hala devam ediyor. Gazetecilerin büyük bir kısmı 212 Sayılı Kanun yerine 4857 Sayılı İş Kanunu’na göre çalıştırılıyor. 212 sayılı Basın Kanunu’nun kapsamına alınmayan dijital medya çalışanları sarı basın kartı alamıyor, basın kartı alacaklara da bir gün bile gazetecilik mesleğini icra etmeyen atanmış müdürler karar veriyor.

Hal böyleyken; 2020’ye göre bir sıra yükselerek, 2021’de 180 ülke içinde 153. sırada bulunan basınımızın önündeki yasal engel, baskı ve sansürün ortadan kaldırılacağı, toplumların yazılı ve görsel basın yoluyla bilinçleneceği, özgür ve bağımsız 3 Mayıs’lar düşüncesi ile Dünya Basın Özgürlük gününü kutluyor, tüm basın mensuplarımızın haklarının güvence altına alındığı bir çalışma hayatı diliyorum.”

http://www.ereglihakimiyet.com/tumyazilar.asp?yazar=yustundag




Bu sayfayı yazdır

3.05.2021 12:37:31

Bu haber 378 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 33 kişi online
Toplam ziyaret : 76.034.816

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1441 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri