(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YİNE CORONA ENGELİ!!!

ZONGULDAK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak ve ilçelerinde de törenlerle kutlanacak.

Zonguldak Valilik Binası alanındaki Atatürk Anıtı önünde saat 09.30’da İl Milli eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulması ile başlayacak tören, Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunması ile sürecek.

Törenin ardından 23 Nisan’a ilişkin hazırlanan Resim Sergisi açılışı yapılacak olan etkinlikler makam ziyaretler iil edevam edecek.

Saat 11.00’de ise etkinlikler TED Özel Zonguldak Koleji Bahçesinde devam edecek. Hava koşulları müsait olmaması halinde etkinlikler Site Spor Salonu’nda yapılacak.

EREĞLİ’DEKİ PROGRAM

Ereğli İlçesinde de 23 Nisan’da Atatürk Anıtı’na İlçe Milli eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulacağı program, Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunması ile devam edecek.

İzmirlioğlu İlkokulu Müdürü Cem Akbaş’ın, günün anlam ve önemini belirten konuşması sonrası öğrenciler tarafından şiirler okunacak.

23 Nisan dolayısıyla İlk ve Orta öğretim okullarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verileceği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri okul müdürlerinin makam ziyaretler ile noktalanacak.

KUTLAMALAR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Başramı dolayısıyla kutlama mesajları yayımlandı.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açılışının, Cumhuriyetin kuruluşunun en önemli adımlarından biri olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

“23 Nisan 1920’de toplanan TBMM, aldığı tarihin akışını değiştiren kararlarla, aziz milletimizce, yurdumuzun bölünmez bütünlüğünün, birlik ve beraberliğimizin korunması yolunda yürütülen çabaları yönlendirmiş, milletimize moral ve güç kaynağı olmuştur. İşte o nedenle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde asil milletimizce başlatılan kurtuluş ve Cumhuriyetimizin kuruluş mücadelesinde TBMM’nin üstlendiği rol çok önemlidir. Atatürk büyük zorluklarla kurulan Türkiye Cumhuriyetini, geleceğimizin teminatı ve en değerli varlığımız gördüğü çocuklarımıza emanet etmiş, TBMM’nin açıldığı günü sevgili çocuklarımıza bayram olarak armağan ederek, onlara verdiği değeri, duyduğu güveni ve sevgiyi göstermiştir.”

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da, İstiklal Savaşımızın lideri, TBMM’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza, aynı zamanda tüm dünya çocuklarına armağan edildiğini hatırlattığı açıklamasında, “23 Nisan 1920 tarihi, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı olmasının yanında, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı, demokrasinin temelinin atıldığı Cumhuriyetimizin yapı taşı Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu olarak milletimiz ve ülkemiz için tarihimizi şekillendiren önemli bir dönüm noktasıdır” ifadelerine yer verdi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, İYİ Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, DEVA Partisi İlçe Başkanı Handan Aktimur, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Türk Metal Şube Başkanı Yakup Yılmaz, Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, Meclis Başkanı İlhan Yazıcı, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç da, yayınladıkları mesajlarla 23 Nisun Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladıklarını bildirdiler.

http://www.ereglihakimiyet.com/tumyazilar.asp?yazar=yustundag




Bu sayfayı yazdır

22.04.2021 12:36:58

Bu haber 670 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 76.025.689

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1436 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri