(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BELEDİYEDE BÜTÇE SIKINTISI!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi belediye Başkanı Halil Posbıyık, Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle, Belediye bütçesinin de zayıfladığını bildirdi.

Posbıyık, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısındaki gündem dışı konuşmasında, belediye bünyesinde Başkan Yardımcısı Selma Açıkgöz, Başkan Danışmanı Atike Önder, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca ve bazı personelin Covid-19 testlerinin pozitif çıktığını, tedavilerine ise evlerinde devam edildiğini hatırlattı.

Posbıyık, ilçedeki bazı dernek ve kuruluşlarda yapılan genel kurullarla yönetimlerde değişim yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

BEYAZ SAYFA AÇIYORUZ!

Ereğli’de taşlar yerine oturmaya başladı diye düşünüyorum. Türk Metal Sendikası kongresini yaptı, yeni bir arkadaşımız geldi Yakup (Yılmaz) bey ve yönetim kurulu üyeleri çok değerli arkadaşlar, çok memnun olduk. Yakup bey ve ekibi Erdemir işçisi tarafından son derece sevilen arkadaşlarımız. Başkan ve yönetimi, aynı zamanda Ereğli’ye de büyük bir sevda ile bakan arkadaşlarımız.

KAVLAK DOSTLARIMDAN BİRİYDİ!

 Türk Metal Sendikası ile geçmişte bir takım problemlerimiz oldu. Ama bu problemler Türk Metal Sendikası ile değildi. Geçmiş yöneticilerle bir takım anlaşmazlığımız yüzündendi. Pevrul Kavlak benim en yakın dostlarımdan biriydi. Ama bir takım yanlış laflarla aramızı açtılar. Bana göre açılmadı, Pevrul beyi severim, takdir ederim. Türk Metal Sendikası’nın yetki almasında da çok büyük payım olduğunu herkes bilir. Geçmişte bir takım şeyler oldu ama ben geçmişle uğraşmak istemiyorum. Bugün itibarıyla sendikayla bir beyaz sayfa açıyorum. Yeni yönetime belediye olarak her türlü desteği, yardımı vermeye hazır olduğumuzu özellikle ifade etmek istiyorum. İnanıyorum Ereğli’de güzel şeyler olacak. Çünkü gelişmeler onu gösteriyor, taşlar yerine oturuyor.”

ERDEMİR’E SICAK MESAJ!

Posbıyık, ilçede kurulu Ereğli Demir ve çelik Fabrikaları (Erdemir) yönetimi ile görüşmelerin devam ettiğine dikkat çektiği konuşmasını, şöyle sürdürdü:
“Benim kanaatim, eğer yanılmazsam iyi bir noktaya doğru gitmeye başladık. AK Parti grubuyla, kendi partimle (CHP), İYİ Parti, MHP ve Saadet Partisi’yle, hepsiyle yakın ilişkilerimiz var. Yani arzu ettiğimiz barış ortamına hızla gidiyoruz. Bu, hepimizin yararına olacak, Ereğli’nin menfaatlerine olacağına inanıyorum. Hepimizin bu ortak noktada barışı sağlamak için elimizden gelen gayreti göstermemiz lazım. Ereğli halkını seviyorsak, Ereğli’nin ihtiyaçlarının karşılanması için el ele vermek istiyoruz. Siyasi partiler, sendika, Erdemir, sivil toplum örgütleri, hep beraber iyi bir noktaya gitmeye başladığımızı özellikle bugün ifade etmek istedim."

BELEDİYEDE BÜTÇE SIKINTISI!

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Covid-19 salgınının hızla yayıldığını, bu konuda herkesin çok dikkatli olması gerektiğinin altını çizerken, şöyle dedi:
"Kovid olayı bütün Türkiye’yi ve dünyayı sardığı gibi Ereğli’yi de maalesef sardı. Çok hızlı bir bulaşma söz konusu. Bütün arkadaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor. Geçen gün meclis üyelerimize tekrar bir test yaptırdık, bazı arkadaşlarımız atlattılar. Belediyemizde Başkan Yardımcısı Selma Açıkgöz, Başkan Danışmanı Atike Önder, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca ve bazı arkadaşların testleri pozitif çıktı. Evlerinde tedavi görüyorlar. Hepimizin çok dikkatli olması gerekir, zor bir zamandan geçiyoruz.
Pandemi döneminin sıkıntılarını nasıl vatandaşlar çekiyorsa belediye olarak biz de çekiyoruz. Tabi ki haklı olarak vatandaşlar su parası, emlak vergisi yatırmakta zorlanıyorlar, yatıramıyorlar. Eskiden suyu yatıramayan adamın suyunu keserdik, mecburen parasını yatırırdı. Ama pandemi döneminde böyle bir şey yapmamız mümkün değil. Bu bakımdan bütçemiz devamlı zayıflama noktasına doğru gidiyor. Bu sadece Ereğli’nin sorunu değil, Türkiye’nin sorunu, dünyanın sorunu. Hep beraber el ele verip bunları da aşacağımıza inanıyorum.”

KOMİSYON SEÇİMLERİ

Diğer yandan, Toplantı’da gerçekleştirilen komisyon seçimlerinde: Katip Üyeliklerine Tarkan Atik, Gökhan Günay, Meclis Birinci Başkan Vekilliğine Gönül Çelik, İkinci Başkan Vekilliğine Osman Yeniköy, Yılmaz Partlak, Fikret Aydeniz ve Mehmet Akçakaya Encümen Üyeliğine, Haluk Okur, Emrah Karaarslan, Erkan Mutlu (CHP), Fuat Ulaş, Mustafa Kumaş (AK Parti) İmar Komisyonu’na, Baki Erdoğan, Sertan Kuzu, Çetin Günce (CHP), Numan Korkmaz, Zafer Durmaz (AK Parti) Plan ve Bütçe Komisyonuna, Satılmış Yiğit, Cengiz Güneş, Yaşare Aydın (CHP) ile Yüksel Başkan ve Ayhan Erol’da (AK parti) Hukuk İşleri Komisyonuna seçilen isimler oldu.

http://www.ereglihakimiyet.com/tumyazilar.asp?yazar=yustundag




Bu sayfayı yazdır

7.04.2021 14:11:44

Bu haber 1194 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
07.04.2021 15:41:06
Vatandaş diyor ki;

Artık evine git bırak buralari




Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 76.112.053

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
230 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri