(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÖĞRENCİLER TABLETSİZ KALMADI

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde kurulu Ereğli Demir ve çelik Fabrikaları (Erdemir) Genel Müdürü Salih Cem Oral, “Tablet dağıtılamayan çocuklarımız için eksik kalan tabletlerin Erdemir tarafından temin edilmesini teklif ettiğimde, tereddüt etmeden onay veren yönetim kurulu başkanımız Sayın Süleyman Savaş Erdem Bey’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Zonguldak Valiliğince başlatılan “Bilgisayar, Tablet ve İnternet Destek Projesi”ne Erdemir tarafından temin edilen ikinci parti tablet desteği dolayısıyla Şahinde-Hayrettin Yavuz Bilim Sanat Merkezinde düzenlenen törende Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, törende yaptığı konuşmada, Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Erdem ile Genel Müdürü Oral’a teşekkür etti.

Tutulmaz, Korona Virüs (Covid-19) salgınının eğitim alanının da olumsuz etkilediğini, yaşanan aksaklıkların Devlet ve hayırsever kurum ve kişilerce giderilmeye çalışıldığını belirterek, şunları kaydetti:

“İlimizde beş binin üstünde tablet dağıtımını tamamlamış olacağız, bu da bizim için onur verici bir durum. Sadece olumsuzluklarına bakmamak gerek. Olumlu yönden baktığımızda da şunu çok iyi gördük; ülkemiz dijital altyapı olarak önümüzdeki sürece hazır. Şu anda Milli Eğitim Bakanlığının uzaktan eğitiminde problemlerimiz var mı, var. Herkes buna istediğimiz gibi ulaşamıyor mu, ulaşamıyor. Bunlar olumsuz tarafı. Bir taraftan da milyonlarca öğrencinin kısa sürede ayrı seviyelerde, ayrı ders programlarıyla ulaşabilmek ancak Türkiye gibi güçlü bir ülkenin yapabileceği bir iş. Bununla da gurur duymamız, bakanından en ücra bölgedeki öğretmenimize kadar hepsini tebrik etmemiz lazım. Hiçbir aksama olmadan, her gün saatinde uzaktan eğitim verebilecek şekilde. Türlü türlü yönleri de vardı. Paket program, televizyon, öğretmenlerin kendilerinin yaptığı çok yönlü bir dijital eğitim hizmeti sunduk. Keşke yüz yüze olsaydı ama bunu yapamıyorsak, B planında bu dönemde iyi bir şekilde kurduk. Önümüzdeki günlerde de 15 günlük periyotlarla yapacağımız değerlendirmelerle daha fazla öğrencimizi bu tür eğitimle buluşturmuş olacağız.

Bağışlar olmadan da eğitim yürür. Ama Erdemir ve diğer hayırseverlerimiz; ‘Ben bu toplumun parçasıyım, içindeyim ve bu topluma karşı görevim var’ diyor ve bunu yerine getiriyor.  Ereğli ilçemiz bu yönüyle şanslı. İl düzeyinde yapılan bağışların yarısı Ereğli’de. Tarihte de öyle, binaların, okulların yapılması gibi başka alanlarda da öyle. Ereğli’deki hayırseverlerimizi kutluyorum.”

ÇORUMLUOĞLU: EREĞLİ’YE YAKIŞAN BAĞIŞTIR

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, gerçekleştirilen kampanyaya Belediye ve sivil toplum kuruluşları ile sanayi kuruluşlarının destekte bulunduğunu hatırlatarak, şöyle dedi:

“Bugüne kadar Belediyemiz, Ticaret Odamız, Deniz Ticaret odamız, Milli Eğitim Bakanlığımız, Tat Metal ve hayırseverlerle; bugünkü Erdemir Genel Müdürlüğünün verdiği tabletlerle beraber 1916 tableti öğrencilerimizle buluşturmuş olacağız. Yaklaşık 2000 tablet olarak varsaydığımızda, 900 lira üzerinden hesapladığımızda 1 milyon 800 bin liralık bir rakam var. İşler iyi olduğunda 2 milyon lira Ereğli için fazla olmayabilir ama şu durumda, ekonominin kısıtlılığını, esnafımızın, hizmet sektörünün açılmamasından mütevellit kısıtlılığı hesaba katıldığında yaklaşık 2 milyon liralık bir bağış Ereğli’ye yakışan bir bağıştır. Emeği geçen ve destek olan kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.”

POSBIYIK: ERDEMİR’E ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, ilçenin yardımlaşma konusunda öne çıkan bir kent olduğunu kaydederek, “Bilgisayar, tablet konusunda da sayın Kaymakamımızın ilçede başlattığı harekete başta Erdemir olmak üzere tüm taraflardan iyi bir cevap geldi. Biz de belediye olarak elimizden gelen desteği verdik. Milli Eğitim’e verdiğimiz destek dışında yaklaşık 50 tane bireysel müracaatlara bilgisayar vermeye devam ettik. Hala da tablet vermeye devam ediyoruz. Emeği geçen bütün kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine, Erdemir’e şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

ORAL’DAN ERDEM’E TEŞEKKÜR

Genel Müdür Oral ise Erdemir gibi dev bir sanayi kuruluş bünyesinde bulunmaktan büyük onur duyduğunu dile getirdiği konuşmasını, şöyle sürdürdü:

“İlçemizde uzaktan eğitime erişemeyen 1342 öğrenci için, Zonguldak Valiliği himayesinde Ereğli kaymakamlığınca düzenlenen kampanyanın ilk aşamasına 230 tabletle katkı sağlamıştık. 16 Aralık’ta düzenlenen törende 393 tablet dağıtılmıştı. Tablet dağıtılamayan çocuklarımız için eksik kalan tabletlerin Erdemir tarafından temin edilmesini teklif ettiğimde, tereddüt etmeden onay veren yönetim kurulu başkanımız Sayın Süleyman Savaş Erdem Bey’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bugün dağıtımı yapılan 1015 tabletle birlikte, toplamda 1245 tableti ilçe milli eğitim müdürlüğümüz aracılığıyla çocuklarımıza ulaşacağız. Bu vesileyle bünyesinde görev almaktan büyük onur duyduğum Erdemir’in kurulduğu ilk günden bugüne, ülkemizin ve Ereğli’nin geleceği için çalışmaya, her geçen gün daha da güçlenerek üretmeye devam edeceğini vurgulamak isterim. Kampanyanın düzenlenmesinde emeği geçenlere, kampanyaya katkı sunanlara teşekkürlerimi sunarım.”

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Taner Gün, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, bazı daire müdürleri, okul idarecileri ile katkıda bulunan STK yöneticilerinin hazır bulunduğu törende, Erdemir tarafından bağışlanan tabletler, okul yöneticilerine teslim edildi.

Törenin ardından Vali Mustafa Tutulmaz, BİLSEM’i gezerek incelemelerde bulundu. Kurum Müdürü Serkan Çakır da, Vali Tutulmaz’a BİLSEM ile ilgili kısa brifing verdi.




Bu sayfayı yazdır

4.03.2021 22:00:31

Bu haber 1453 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.028.942

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
808 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
419 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1437 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri