(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DAHA İLK GÜNDEN..!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, “Yüzde 50 kapasite ile çalışacak restoranlara baktım, yine dip dibe masalar var. Ders almamışız, üzüldüm” dedi.

Ereğli FM’de yayınlanan “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” programının canlı yayının konuğu olan Kaymakam Çorumluoğlu, Korona Virüs (Covid-19) salgınına karşı “Normalleşme süreci ve Ereğli” ile ilgili soruları yanıtladı.

Bir dönem günlük 350 Covid-19 vakaları gören ve yoğun bakım doluluk seviyesine ulaşan Ereğli’de, geriden kalan aylara oranla daha iyi bir noktaya gelinmiş olunsa da, Korona Virüsün sabahtan akşama bütün değerleri değiştirdiğine dikkati çeken Çorumluoğlu, “20 gün önce Ereğli’de günde 0 vaka gördük. Son 3 gündür ise ilçedeki vaka artışı Zonguldak Merkezinden daha fazla.  Zonguldak’daki  mutand vakalarının  çoğunluğu da Ereğli’de. Servisler ve yoğun bakım sayılarımız yeniden arttı” diye konuştu.

TEPDİLİ KIYAFETLE DENETİM !

Normale dönüş sürecinin ardından dün akşam saatlerinde Ereğli’de sivil kıyafetle denetim yaptığını belirten Çorumluoğlu, gördüğü tablonun kendisini üzdüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Yüzde 50 kapasite ile çalışacak restoranlara baktım, yine dip dibe masalar var. Ders almamışız, üzüldüm. Bir müşteri fazla alacağım diye işi başa döndürmeye kimsenin hakkı yok. Bir insanın aç gözlülüğü  bütün şehre zarar verecek. Bir senedir kazanamadığınız parayı, bir haftada kazanamazsınız. Dün bir işyerine girdim, iş yeri sahibinin maskesi yok. Böyle gidersek işyerleri tekrar kapanır. Rahatlayan şehirler de 15 gün sonra sıkıntı yaşanabilir. İnşallah 15 gün sonra bu tabloyu tersine çevirelim  ama böyle gidersek bunu yapamayız.”

DANIŞMENTLİ’DE ERKEN TEŞHİS !

Danışmentli köyünde süren karantina uygulamasına ilişkinde konuşan Çorumluoğlu,  şunları kaydetti:

“Köyün aşağı mahalle bölgesinden önce 3-5 vaka geldi. OSB’deki taramayı durdurup, köyde tarama yaptık. ilk gün 100 kişiye tarama yapıldı ve 100 kişiden çıkan pozitif sayısı çok yüksekti .Belli ki tehlike geliyorum diyordu. Sonuçlar bizi ürküttü.  Aşağı ki mahalleyi karantinaya aldık ve pozitif vakalar gelmeye devam etti. Belli ki köyde güçlü taşıyıcılar vardı. Üzüldüm, insanların özgürlüğü kısıtlandı. Basit kurallara dikkat etmediğiniz zaman başınıza nelerin gelebileceğini burada gördük.  88 hane 380 nüfus karantinaya alındı. Pazartesi günü karantina uygulaması bitiyor. Durumu ciddi olan yok. Erken teşhisin önemi burada bir kez daha ortaya çıktı.”

ÖREN VE ÖMERLİ’DE KIPIRDANMA VAR !

Çorumluoğlu ilçede vaka sayılarında yeniden bir artış eğilimi olduğunu belirttiği açıklamasında iki noktaya dikkat çekti. “Ören ile Ömerli ‘de bir kıpırdanma var. Ayak sesleri geliyor” diyen Çorumluoğlu, “Bir gün 2, bir gün 3 vaka geliyor. Sürecin gidişatına göre bu bölgelerde de her türlü tedbiri alırız. İnsan sağlığı söz konusu olduğunda diğer konular biter.” İfadelerini kullandı.

EREĞLİ’DE AŞILAMA ORANI YÜZDE 61

Sisteme göre  25 bin 800 kişinin Covid- 19 aşısı olması gereken Ereğli’de bugüne kadar  yüzde  61’oranında bir aşılama olduğunu ve bu rakamın  düşük olduğunu belirten  Çorumluoğlu, “Aşı bu işte ki en önemli kozumuz. Ben ayın 12’sinde 2. aşımı olacağım. Ereğli’de günlük bin iki yüz kişiye aşı yapabilecek kapasitemiz var. Gün geçirmeden aşı olun. Gelemeyecek olanlara evinde aşı yapılıyor. Tereddüt edecek bir şey yok” dedi.

PROGRAMI İZLEMEK İÇİN TIKLA;

https://www.facebook.com/fikri.kapan/videos/4363639066984633/

http://www.ereglihakimiyet.com/tumyazilar.asp?yazar=yustundag

 




Bu sayfayı yazdır

3.03.2021 16:33:31

Bu haber 1100 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.030.659

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
810 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
422 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1439 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri