(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

263 ŞEHİT ANILACAK

ZONGULDAK

Zonguldak’ın Kozlu İlçesindeki Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) maden ocağında meydana gelen grizu faciasında yaşamını yitiren 263 Şehit Madenci anılacak.

Genel Maden İşçileri Sendikası’ndan (GMİS) yapılan yazılı açıklamaya göre, 3 Mart 1992’de yaşanan Kozlu grizu faciasının 29’uncu yıldönümü nedeniyle anma töreni düzenlenecek.

Yarın (3 Mart) (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü’nde saat 07.45’de başlayacak törende saygı duruşunda bulunulacak, günün önemine ilişkin konuşmalar yapılarak, Şehit Madenciler için dua okunacak.

MESAJLARLA ANDILAR

Belleklerimizden silinmeyecek - Diğer yandan, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş; Şehit Madenciler anısına yayınladığı mesajında, şunları kaydetti:

“Bundan tam 29 yıl önce, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait Kozlu Müessese Müdürlüğü’nün kömür ocağında meydana gelen grizu faciasında 263 maden işçisi hayatını kaybetmiştir. Arama kurtarma çalışmaları yıllarca sürmüş, son maden şehidi faciadan ancak beş yıl sonra ocaktan çıkarılabilmiştir. Bu trajedi belleklerimizden hiçbir zaman silinmeyecektir. 2002 yılında TTK’da 18 bin işçi çalışırken bugün işçi sayısı 7.727’ye gerilemiştir. Oysa kurumun norm kadrosu 14 bindir. Bugün itibarıyla Kurumun 5.159 yer altı üretim işçisine ihtiyacı vardır. Bu durum taş kömürü üretimini de etkilemektedir. Zonguldak’ın en temel geçim ve istihdam alanı olan Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun 5 bin 159 üretim işçisi açığı acilen giderilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle 29 yıl önce Kozlu, 38 yıl önce Armutçuk faciasında kaybettiğimiz maden işçilerimiz başta olmak üzere şimdiye kadar yitirdiğimiz tüm maden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Pulat: Acımız dünkü gibi taze – CHP Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat da, aradan geçen 29 yıla rağmen acıların hala dünkü gibi taze olduğunu değindiği açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Zonguldak emeğin başkentidir. Ülkemiz sanayisini geliştirmek uğruna yer altında binlerce madencinin şehit olduğu, sakat kaldığı, meslek hastalıklarından dolayı genç yaşta hayatlarını kaybettiği ildir. Dünyada ve ülkemizde Maden iş kolu en fazla ölümlü kazaların meydana geldiği iş koludur.  Devlet, mutlaka en sıkı şekilde denetim yapmalı, kendi koyduğu kuralların hayata geçirilmesini sağlamalıdır. İnsana ve çalışana değer vererek ekonomik büyümesini sağlamak için gerekli düzenlemeleri öncelikle yerine getirmelidir. İnsana yakışır çalışma ve yaşama şartlarını oluşturmak başta gelen görevdir. Başta madenlerimiz olmak üzere ülkemizdeki işyerlerinin insana yakışır, elverişli çalışma koşullarına sahip, duruma getirilmesi, güvenli ve sağlıklı ortamın sağlanması, iş cinayetleri neticesinde hayatını kaybeden işçilerimize borcumuzdur.”

http://www.ereglihakimiyet.com/tumyazilar.asp?yazar=yustundag




Bu sayfayı yazdır

2.03.2021 14:29:37

Bu haber 1338 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 19 kişi online
Toplam ziyaret : 76.091.622

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
200 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
544 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1466 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri