(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SORULARINI TEKRARLADI!

ANKARA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Filyos Vadisi Projesi ile ilgili sorduğu soruların, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanmadığını bildirdi.

Demirtaş, Bakanın Zonguldak’a gelişini değerlendirdiği yazılı açıklamasında, cevaplanmayan sorularını tekrarlayarak, şöyle sıraladı:

“Sayın Bakan;

1) Filyos Limanı Altyapı işi Bayburt Gruba Bağlı Şenbay madenciliğe ihale bedeli 537 milyona verilmişken, 4 yıl sonra proje bedeli 1.889 milyona yani 4 katına nasıl çıktı?

2) İhale Şenbay Madencilikte iken bir başka saray şirketi Kolin İnşaat A,Ş’ye nasıl geçti?

3) ‘Filyos limanı rıhtım ve Geri saha inşaatı’ başlıklı ihale Kolin inşaat  A.Ş. ye 20 Kasım 2019’da serbest rekabet koşullarının sağlandığı “açık usül”  yerine, serbest rekabet koşullarının sağlanmadığı ‘21-b pazarlık’ usulü ile 695,4 milyona sarayın kapalı kapıları ardında gizli pazarlıklarla yapılarak kamuoyundan neden gizlendi ? Bu iş için neden serbest rekabet koşulları oluşturulmadı?  İş neden 5’li çeteden birisi olan bir saray şirketi olan Kolin İnşaat A.Ş.’ye verildi? Neden ihalenin Kolin İnşaat A.Ş. verildiği 20 kasım 2019 tarihinden sonra,  ihale sonucu tam 439 gün kamuoyundan gizlendikten sonra 1 Şubat 2021 tarihli resmi gazetede yayınlandı? Bu işi 5’li çeteden birisi olan Kolin İnşaat A.Ş. nin dışında Türkiye’de daha uygun fiyata yapacak şirket yok mudur?

4) Kamu kaynaklarıyla yapılan ve bittiğinde Türkiye’nin 3. Büyük limanı olacak olan Filyos Limanı üst yapı işlerini ve Limanın İşletmesini kamu mu yapacak? Yoksa özel sektör mü yapacak? Eğer özel sektör yapacak ise bu işle ilgili ihale açık, şeffaf kamuoyunun gözü önünde, serbest rekabet koşulları sağlanarak mı yapılacak? Yoksa sarayın kapalı kapıları arkasında kamuoyundan gizlenerek mi yapılacak?

5) Filyos Limanı üstyapı işleri ve liman işletmeciliği sarayda yapılan gizli pazarlıklarla bir başka “ saray şirketine” mi verilecek? 

6) Filyos’tan Kilimli’ye hangi yoldan geçeceksiniz? (Bizim önerimiz ‘ölüm yolu’ olarak bilinen Filyos- Kilimli yolundan gitmeniz. Eğer bu yoldan Kilimliye gelirseniz Filyos ile Zonguldak arasındaki bağlantıyı 25 dakika ile en kısa sürede sağlayacak olan yolun şu anda ne kadar kötü bir durumda olduğunu ve bu yolun yapımının Zonguldak için ne kadar elzem olduğunu anlarsınız)

7)  Projesi yaklaşık 10 yıl önce biten, Zonguldak ile Filyos arasındaki 25 dakika ile en kısa bağlantıyı sağlayacak olan ancak 19,1 kilometrelik yolda 2x11.900 metre uzunluğunda 9 tünel  olduğunu belirttiğiniz ama bize ucu açık şekilde ‘önümüzdeki yıllarda yatırım programına  alınacağını’ cevabını verdiğiniz Filyos- Kilimli arasındaki yolun yapımına başlamayı düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız bu yolun yapımına ne zaman başlayacaksınız? Ne zaman bitireceksiniz? Eğer bu yolu en kısa zamanda yapmayacaksanız sebebi nedir?”




Bu sayfayı yazdır

26.02.2021 15:05:22

Bu haber 1086 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
26.02.2021 21:55:21
ASIM CAKIR diyor ki;

UNAL DEMIRTAS BU SORULARININ CEVABINI ASLA**VEREMIYECEKTIR** BILESIN SORUYU SORDUGUN YER ELCIDIR






Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 75.741.309

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
398 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri