(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BİR KEZ DAHA UYARDI!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ev ziyaretleri nedeniyle Koronavirüs (Covid-19) vakasının yayılmasının hızlandığını bildirdi.

Çorumluoğlu, bir mahallesi karantina altına alınan Danışmentli Köyü girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Bilim Kurulu tarafından alınan sokağa çıkma kısıtlamasının vatandaşların en iyi şekilde riayet etmesi gerektiğini söyledi.

Kısıtlamaların öncelikle ev ziyaretlerini engellemek için alındığını belirten Çorumluoğlu, şunları kaydetti:

“Özellikle ev içi ve mahalle arasındaki gidişlerde ne yazık ki vatandaşlarımız gereken tedbirleri almıyor, bu da hastalığın çok kısa zamanda yayılmasına sebebiyet veriyor. Çünkü, mesela biz ilk defa bu kadar fazla sayı ve bu kadar kısa zamanda yaygınlık gördük. Bununda sebebi ailelerin kendi içindeki gidip gelmeleri hafta sonu da buna dahil ve Ereğli’ye mahsus olmak üzere şöyle de bir dezavantajımız var. Ne yazık ki Ereğli’de oturan vatandaşlarımız hafta sonu annelerin, babaların, ailelerinin yanlarına gidiyorlar. Zaten bizim hafta sonu kısıtlamamızın sebebi bu gidiş, gelişleri engellemek, bunun bir faydası olmuyor. Cuma gün annesinin, babasının yanına gidiyor ya kendi hastalığını, annesine, babasına bulaştırıyor. Pazartesi günü de şehre geliyor, köydeki hastalığı getirmiş oluyor. Bunların doğru olmadığını düşünüyorum. Ereğli, Kırsalla Merkeze geçişlerin hızlı olduğu bir şehir, onun için buna dikkat etmemiz gerekiyor. Yoksa sayılarımız çok iyi gidiyordu. Yani Türkiye ortalamasını şuan da oldukça altındaydık ama bu son olay ne yazık ki bizim hem sayılarımızı hem moral, motivasyonumuzu hem de direncimizi biraz kırdı. Ama yılmayacağız, bu işi başaracağız, halkımıza güveniyorum”

NORMALLEŞMEYE ETKİSİ NE OLUR?

Gazetecilerin, köydeki yaygın salgının Ereğli’de yeniden normalleşmeye geçiş sürecini ne şekilde etki edeceğine yönelik sorusunu da yanıtlayan Çorumluoğlu, şöyle dedi:

“Bunun bize biraz etkisi olacak ama bu bölgesel bir sıkıntı olmakla beraber rakamlarımızı biraz yukarıya çıkartır zannediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’ndan sonra bir açıklama yapacaktır. Bu konuda bizde bu açıklamaları bekliyoruz. Sadece pozitif vaka sayısı değil dün Sağlık Bakanımızda dinledik. Sadece pozitif vaka sayısı değil buradaki hastanemizdeki yoğun bakım sayısından tutun aşı sayısına kadarda tamamı etkili olacak diye düşünüyorum.  Bizim amacımız bir an önce vatandaşlarımızı bu kısıtlamalardan çıkararak, özgürlüklerine kavuşturması Hayat’ın normale dönmesini arzuluyoruz biz ne kadar çok tedbir alırsak o kadar çabuk hem Ereğli hem Zonguldak hem de Ülkemiz olarak da buna ulaşırız diyorum.”

Çorumluoğlu, Ereğli’deki ilk doz aşılanma olayının beklenenden yavaş ilerlediğini tekrarlayarak, özellikle 65 yaş ve üstündeki vatandaşların hastaneler yada sağlık ocaklarına giderek aşılarını olmaları önerisini yineledi.

 




Bu sayfayı yazdır

26.02.2021 14:45:15

Bu haber 758 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 22 kişi online
Toplam ziyaret : 76.036.630

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
812 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri