(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GÖVCE KUTLADI

EREĞLİ

Gelir İdaresi Müdür ve Müdür Yardımcıları Derneği (GİM-DER) Genel başkanı Muharrem Gövce, vergi ödemenin, her vatandayın en kutsal görevi olduğunu bildirdi.

Gövce, 32. Vergi Haftası dolayısıyla mesaj yayınladığı mesajında, PKK terör örgütü tarafından Gara’da şehit edilen vatandaşlara Allah’tan Rahmet, kederli ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı dileğinde bulundu.

Vergi bilincinin çocuklarda ve genç nesillerde oluşturulması, topluma benimsetilmesi gerektiğini belirten Gövce, mesajında şunları kaydetti:

“Mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele bilincinin oluşturulması amaçlarıyla geleneksel olarak her yıl kutlanan Vergi Haftasının otuz ikincisi bu yıl 22 Şubat - 28 Şubat tarihleri arasında kutlanacaktır. Vergi, her vatandaşın en kutsal görevlerinden biridir. Devletin görevi ise bu vergilerle en iyi şekilde hizmet sunmaktır. Bu döngü içerisinde, her kademesi ile Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanları ve özellikle sürecin idaresinden sorumlu Vergi Dairesi Müdürleri ve Müdür Yardımcıları ön plana çıkmaktadır. Türkiye'de vergi kültürünün gelişmesinin amiral gemisi Gelir İdaresi Başkanlığı ve onun da kaptanları Vergi Dairesi Müdürleri ve Müdür Yardımcılarıdır. 32. Vergi Haftasını kutladığımız bu günlerde bizlerin de kronikleşmiş sorunlarına da çözüm getirilmesi, Vergi Haftası kutlamalarını daha anlamlı hale getirecektir. Basit dokunuşlarla çözümlenebilecek olan temel sorunlarımız ve taleplerimiz şunlardır;

Günümüz şartlarında hem maddi hem de manevi olarak külfete dönüşen, getiriliş amacı ortadan kalkmış rotasyon uygulamasının kaldırılması veya günümüz şartlarına uygun bir düzenleme yapılmasıdır.

Kurum içerisinde Gelir İdaresi Grup Müdürlüğü, Gelir İdaresi Grup Başkanlığı, Gelir İdaresi Daire Başkanlığı gibi üst yönetim kadrolarına yapılan atamalarda, Vergi Dairesi Müdürü ve Müdür Yardımcısı olmayan kişilerin atanmasına ve vekaleten atamalara ivedilikle son verilerek, kurum içi yükselme sınavları ile kurum sorunlarına hakim idarecilerin üst kadrolara atanmasının sağlanması ve ayrıca bir an önce Vergi Dairesi Müdür Yardımcı, Vergi Dairesi Müdürü ve Gelir İdaresi Grup Müdürlüğü sınavlarının açılarak yeteri kadar atamanın yapılmasıdır.

Vergi Dairesi Müdür Yardımcılarının, Vergi Usul Kanunu’nun 135. Maddesin de bahsi geçen incelemeye yetkililer arasına eklenmesi ve görevde geçen sürelerinin 3568 sayılı kanuna göre SMMM sınavlarına girebilmek için stajdan sayılması, Kurum içerisinde mevcut maaş uygulamasındaki çarpıklıkların bir an önce düzeltilmesi, alt unvandan üste doğru yükselen adaletli, verilen sorumluluğu denk bir maaş düzenlemesinin yapılması ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerekmektedir. Kamu konutlarının satışı nedeniyle yüksek kira giderleri altında ezilen idarecilerimizle ilgili bir düzenlemenin yapılması, Sorunlarımızın çözülmesi temennisiyle, Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde Covid-19 döneminde 7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasında büyük bir özveriyle görev yapan tüm çalışanlarımıza teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.”

GİM-DER Genel başkanı Muharrem Gövce, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a, Bakan Yardımcıları Cengiz Yavilioğlu ve Şakir Ercan Gül’ e yeni görevlerinin hayırlı olmasını temennisinde bulunduğu mesajında, Gelir İdaresi Başkanlığının yeniden yapılandırılması sürecinde, fırsat verilmesi durumunda Dünya’nın örnek alacağı en mükemmel mali idari sistemini kuracaklarından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğine vurgu yaptı.




Bu sayfayı yazdır

23.02.2021 22:26:46

Bu haber 1155 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.126.886

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
247 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
560 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1476 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri