(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KAYMAKAM YERİNDE İNCELEDİ

ALAPLI

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, yoğun kar yağışı ve fırtına  sebebiyle zarar gören elektrik hatlarını onarım çalışmaları sürüyor.

Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, yoğun kar ve fırtınadan dolayı elektrik direkleri ve hatlarının birçok noktada büyük zarar gördüğünü, bu nedenle halen köylere elektrik verilemediğini bildirdi.

Elektrik kurumu ekiplerinin çalışmalarını yerinde takip eden Kaymakam Yılmaz, arıza onarım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yoğun kar yağışı ve kuvvetli esen rüzgar ve fırtına birçok noktada ağaçların devrilmesine neden olmuş. Devrilen, kırılan ağaçlar yine birçok noktada elektrik direklerinin devrilmesine, elektrik hatlarının kopmasına neden olmuş. Ya da ekiplerin arızaya müdahalesini geciktirecek şekilde yolları kapatmış. Şu anda şehir merkezi elektrik hattındaki arızalar giderildi ve elektrik verildi. Ancak, köy ve Gümeli beldesi hattında meydana gelen arızaların onarım çalışmaları devam ediyor. Ariza bir noktada olmadığı için onarım çalışmaları uzun sürüyor. Ekipler, çok uzun bir hattı tarayarak arızaları gideriyorlar. İlçe merkezinden başlayarak köyler ve Gümeli beldesi istikametine doğru kopan elektrik kabloları, devrilen direkler tespit edilerek onarımları yapılıyor. Onarım yapılan bölüme kadar olan köy ve mahallelere de elektrik veriliyor. Nerdeyse her köy ve mahalle hattında hasar gören direk ve elektrik hattı olduğundan, bütün köy ve mahallere kadar her noktada onarım yapılacak. Bu yüzden onarım çalışmalarının ne zaman tamamlanıp, tüm köylere ve Gümeli beldesine ne zaman elektrik verileceğine ilişkin net bir zaman verilemiyor."

Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, mücadele çalışmalarının devam ettiğini de belirterek, "İl Özel İdaresine bağlı üç ekibimiz üç ayrı noktada çalışmalarını sürdürüyor. Köylerimizin büyük bir çoğunluğunun yolları açıldı. Mahalle yollarını da açmaya başladık. İlçe merkezi ve Gümeli de belediye ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Gümeli beldemizle ulaşımda da bir sıkıntımız yok" ifadelerini kullandı.

Haber/Foto: T.Tokay




Bu sayfayı yazdır

19.01.2021 22:12:56

Bu haber 1600 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 75.750.941

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
412 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1306 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri