(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

AÇIK VE NET..!

EREĞLİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, ülkede 11 Mart’ta ilk vakanın görüldüğü açıklanan Koronavirüs (Covid-19) vakası sonrası iktidarın, süreci iyi yönetemediğin iddia etti.

Karadeniz Ereğli’de 91.7 frekansından yayın yapan Ereğli FM’de yayınlanan “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” özel canlı yayınına konuk olan Demirtaş, İktidarın iş dünyasına gereken desteği veremediğini, vaat ettiği ücretsiz maske dağıtımını bile ‘sağlıklı şekilde yürütemediğini’ iddia etti.

Aynı durumun, Covid-19 aşısı sürecinde de yaşandığını ileri süren Demirtaş, ““83 milyon 600 bin nüfus 5 milyon sığınmacı olan Türkiye’de 3 milyon doz aşı ki iki dozdan hesap edilirse 1 milyon 500 bin adet aşı temin edilebildi. Ülkemizde sadece 1 milyon 100 bin sağlık çalışanı var. Planlama ciddi derecede aksaklık ve hatalarla dolu. Rakam gizleme, maskede geç kalma ve aşı yapamama!..” dedi.

 Sağlık Çalışanlarının pandemi karşısında güvencelerinin dahi olmadığını savunan Demirtaş, “Bu konuda iktidar gerekeni yapmıyor, yapmadı, maalesef Covid 19 meslek hastalığı sayılmıyor. Kısmen bazı vakaları kabul etmeye başlasalar da yine yeterli değil. Geçmediğimiz Köprülere para var, ihaleye 4-5 katı para var, makam araçlarına var. Covid ile mücadelede hayatını kaybeden sağlık çalışanının eşine, çocuğuna mı para yok” diye konuştu.

ESNAFA ÇÖZÜM BULUNMADI

CHP Milletvekili Demirtaş, pandemi süresinde ekonominin de kötü yönetildiğine savunduğu konuşmasında, şöyle dedi:

“Ekonomik tedbirler kapsamında küçük esnaf mağdur oldu. Esnafı ayakta tutacak tedbir alınmadı. 500-750 lira kira yardımı gibi, kredi borç vs… dendi. Elbette yetersiz. Almanya esnafı ve sanayicisine doğrudan destek var. Hibe yardımlar yapıldı. Bizde bu yok. Kredi açıldı bir dönem ama borç. Şimdi o kredilerin vadesi geldi, esnafın iş yeri kapalı nasıl ödeyecek. Salgının bütün yükü esnafa yıkıldı. Devlet mal sahibi ile kiracı arasında dengeyi kuramadı. Doğrudan direk  hibe yardımı şart. Esnafa hazinede para yok diye vermeyen hükümet 5’li çeteye ödüyor. Kaynak yoksa 8 uçağın var sat. Tamamını sat, esnafa hibe olarak ver. Tarifeli uçakla git gel. Devlet yönetimi ciddiyet işidir.
Merkez Bankası rezervleri ekside. Kasa tam takır. İsraf ve yağma düzeni var.  5’li çetenin hortumlarının kesilmesi lazım. Market, pazar ateş pahası. İşsizlik, ekonominin yanında Türkiye’de Demokrasi ve adalet sorunu var. Cumhur ittifakının miladı doldu. Bugün seçim olsa Millet ittifakı iktidara gelir.Türkiye tek adam rejimini taşıyamıyor.

MADALYA İÇİN DESTEK LAZIM!

Kapan’ın, “İlçedeki Tarihi Alemdar Gemisi’ni ‘İstiklal Madalyası verilmesi’ne yönelik gelişmeleri içeren soruya Demirtaş, “Alemdar gemisi bizi gururlandırıyor. Bu konuda İstiklal Madalyası için çabalıyoruz. AK Partili Milletvekili arkadaşlarla ilk adımı attık. Sayın Şentop (TBMM Başkanı),  Çaycuma’dan evli. Damadımız sayılır. Bu konu gündeme alınmalı, bunun için girişimde bulunulacak. Bu konuda bir imza kampanyası başlatılabilir. Destek lazım. Biz olsak iktidar da şimdiye kadar çoktan alınmıştı” şeklinde yanıtladı.

SORU ÖNERGESİ HAZIRLADIK!

Program’da yerel ve bölgesel soruları da yanıtlayan CHP Milletvekili Demirtaş, ilçede yapılması planlanan Üniversite Kampüsü çalışmalarının ağır gittiğini dile getirirken, “Ereğli kamu binaları açısından ağır ilerliyor işler. Geçici binalarda hizmet ediliyor. Kampüs konusu da çok ağır gidiyor. İş bilmeyen, çözemeyen, yürütemeyenler Ereğli’de bu süreçte ne yapıyor. Ereğli–Zonguldak yolunda bitmeyen yerler de var. Hadi bitti diyelim; 44 kilometrelik yolu 46 yılda bitiremediler. Bunun 18 yılı AK Parti iktidarı dönemidir. Siirt’in yolları Zonguldak yollarından iyi. Ereğli’de PTT binası bile 7 yılda bitti. Neden 7 gibi uzun sürede bitirildi? Bu konuda soru önergesi hazırlıyoruz” dedi.

BUYURSUN EVİMİ AÇAYIM!

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, kendisine yönelik” halkını içine girmiyor, Ereğli’de oturmuyor” şeklindeki eleştirisel bakışa da yanıt vererek, “hala Ereğli’deki köyümde oturuyorum. Halkımızla da her zaman iç içeyim. Eğer aksini söyleyenler varsa, beni arasınlar, partimizde bir araya gelip, kendilerine anlatayım. Hatta, siyasi ortam olmasın diyorlarsa kendilerini köyümdeki evimde bile ağırlayabilirim. Eleştiriye açığım. Ben halkın kendisiyim. Bizde, CHP’de halktan kopuk bir yapı yok, halkın kendisi var” dedi.

Kapan’ın, Programı 91.7 Ereğli FM yada sosyal medyadan izleyen vatandaşların sorularını da ilettiği Demirtaş, taksici esnafının, ‘belediyenin taksi tarifelerine yüzde 330 zam yapmasına yönelik eleştirisine, “Ereğli Belediyesinin taksici esnafına yaptığı ruhsat zammı uygun düşmedi, bu derece yapılmamalıydı. Bu kadar zam olmamalıydı” şeklinde yanıtladı.

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’nun, AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt ile birlikte Ereğli-Devrek yolu incelemeleri sırasında kendi telefonu ile ‘selfie çekimine sosyal medyadan eleştirisi yineleyerek, şunları kaydetti:

“Köklü bir devlet geleneğimiz var. Devlet ciddiyeti önemli. Bir ilçede devleti üst düzeyde Kaymakam temsil eder. Herkes kanun önünde eşittir. Devlet memurlarının siyaset yapması yasaktır. Kaymakamın siyasi faaliyet içinde ne işi var. Aynı fotoğrafı bizim Eylem Başkan (CHp İlçe başkanı Eylem Eruğrul” ile yada Evrim Hanım (iyi Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu) çektirmesini bekliyorum.”

Gazeteci Fikri Kapan’ın, “Sayın Kaymakam sizinle karşılaştığında da selfie çekmek isterse ne yaparsınız” şeklindeki esprili sorusunada, “Memnuniyet duyarım. Aynı yerde fotoğraf çektirelim” diye yanıt verdi.

PROGRAMI İZLEMEK İÇİN LİNKİ TIKLA…

https://www.facebook.com/fikri.kapan/videos/4221385724543302




Bu sayfayı yazdır

13.01.2021 15:35:11

Bu haber 1409 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 21 kişi online
Toplam ziyaret : 76.039.292

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
813 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
425 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri