(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KUTLAMALAR PEŞ PEŞE...

ZONGULDAK

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin yıl dönümü dolayısıyla mesajlar yayınlandı.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, mesajında şunları kaydetti:

“Bugün Türkiye, bundan 86 yıl önce, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde gerçekleştirilen devrim niteliğindeki bu adımın çok gerisindedir. Ülkemizde kadınlar, toplumsal, sosyal ve kültürel yaşamdan dışlanmayla karşı karşıyadır. Kadın sadece annelikle özdeşleştirilip, geleneksel kalıplar içine hapsedilmek istenmektedir. Oysa kadının güçlenmesi demek demokrasinin güçlenmesi demektir. Kadının eğitimden, sağlığa, istihdamdan siyasete hayatın her alanında var olması demek toplumun gelişmesi demektir. Tüm bunlar içinde kadın ile erkeğin eşit ve özgür bir şekilde yaşayacağı bir toplum için hep birlikte mücadele etmemiz gerekir”

DEMİRTAŞ’IN MESAJI - Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, “Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verilişinin 86. yıl dönümünde; fedakarlığı, merhameti ve bilgisi ile toplumun temelini oluşturan değerli kadınların, 5AralıkKadınHaklarıGünü’nü kutluyorum” dedi.

BOZKURT’UN MESAJI - AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, 1934’de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verildiğini hatırlattığı açıklamasında, “Milletlerin uygarlık yolunda gösterdiği ilerleme, kadına verdiği değer ile ölçülmelidir. Türkiye Cumhuriyeti; akıl ve bilimi temel alarak vatandaşlarımızı çağdaş dünyanın değerleriyle buluşturmuş, toplumsal yaşamın her alanında ‘Muasır Medeniyetler Seviyesinin üstüne ulaşmak için köklü değişiklikler gerçekleştirmiş ve bunun en somut örneği olarak 1934 yılında pek çok Avrupa ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımıştır” ifadelerine yer verdi.

BALBALOĞLU’NUN MESAJI - İYİ Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, 86. Yılı kutlanan Kadın Hakları Günü’nün Devletin egemenliği, kadın ve erkeklerin birliği olan ulustan kaynaklandığını savunduğu açıklamasında, şöyle dedi:
“Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki kadınlar ayrıcalıklı haklara sahip değil, erkeklerle birlikte aynı yasalara tabidir. Türkiye'nin İlk Kadın Belde Belediye Başkanı Sadiye Hanım 1930'da ,Türkiye’nin ilk kadın İl Belediye Başkanı da 1950 tarihinde Müfide İlhan seçilmişlerdir. 5 Aralık 1934’te  Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünyaya örnek olduğu bu müstesna günü minnet ve coşkuyla kutlarken Türkiye'nin ilk kadın Cumhurbaşkanının adını da tarihe altın harflerle yazacağımız günleri heyecanla bekliyoruz.”

AKTİMUR’UN MESAJI - Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Ereğli İlçe Başkanı Şerife Handan Aktimurun mesajı ise şöyle:
“Kadın, aile ve toplum arasındaki en önemli bağdır. Toplumsal sistemin işleyişine katkısı büyüktür. Cumhuriyet kadını, hem aile içerisinde hem de toplumun her alanında erkeklerle eşit haklara sahip kadındır. DEVA partisi olarak; kadınlarımızı güçlü, üretken ve her alanda söz sahibi yapmak hedefimizdir. Pozitif ayrımcılık yaparak tüm teşkilatlarımız yapılanma sürecinde yüzde 35 gibi büyük bir oranda kadın kotası uyguladı. Yalnızca isim veya liste doldurmak için değil, Atatürk'ümüz tarafından sağlanmış haklarımızı korumak ve gücümüzü göstermek için çalışıyoruz. Siyaset, ekonomi, sağlık aklınıza gelen her alana kadın eli değmeli ve etkin rol almalıdır. Parti programımız bu yönde pek çok çalışmaya yer vermektedir.”




Bu sayfayı yazdır

5.12.2020 18:02:45

Bu haber 950 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.094.842

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
211 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
547 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1468 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri