(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

AKTİMUR: GÜNDEMDE TUTACAĞIZ

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İlçe Başkanı Şerife Handan Aktimur, madencilik sektörü ve madencilerin sorunlarını gündemde tutmaya ve takip etmeye devam edeceklerini bildirdi.

Aktimur, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, madencilik sektöründe yaşamını yitiren şehit madencilerin yakınlarının istihdam edilmesi gerektiğini savundu.

Geçtiğimiz günlerde, ilçedeki Zonguldak Maden Şehit Aileleri Yaşatma Derneği’ni ziyarette bulunduklarını hatırlatan Aktimur, şunları kaydetti:

“DEVA Partisi Genel Merkez Kurucular Kurulu üyelerimiz Sayın Esra Aygün, Sayın Emre Altun, Sayın Tunahan Elmas, Zonguldak İl Başkanımız Sayın Fatih Keleş, İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz ziyarette de, Dernek Başkanı Sayın Çetin Yiğit ile görüşmüştük. Madenciler Gününe binaen ülkemizde ve bölgemizdeki maden sektöründe yaşananlar, madencilerin ve Maden Şehidi Ailelerin sorunlarına ve çözümlerine yönelik sohbetimizde, DEVA Partisi olarak üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazır olduğumuzu bildirmiştik.

Dünya Madenciler günü olan 4 Aralık tarihinde bu konuyu bir kez daha gündeme getirmeyi hem Ereğlimiz hemde Zonguldak adına görev biliyoruz. Kentimizde bulunan Zonguldak Maden Şehit Aileleri Yaşatma Derneği Başkanı Çetin Yiğit ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bu konuyu sürekli gündemde tutmaya çalışacağımıza söz veriyoruz.

KİMİLERİ ‘MADENCİNİN KADERİ’ DİYOR - Madencilik sektörü ve işçiliği, dünyanın en ağır ve en tehlikeli mesleği olduğunu biliyoruz. Bölgemizde de, ‘Karaelmas’ olarak namlanmış, ülke ekonomisine uzun yıllar çok büyük katkılar sağlamış olan madencilik, ne yazık ki yaşanan facialarla yüzlerce canımızı almış, şehidimiz olmuştur. Kimileri ‘Madencinin Kaderi’ yakıştırması yapsa da, aslında alınmayan, alındı gösterilen tedbirsizlikler nedeniyle kaybettiğimiz Maden Şehitlerimizi bir kez daha Rahmet ve şükranla anıyoruz.”




Bu sayfayı yazdır

4.12.2020 15:37:22

Bu haber 1149 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 76.033.415

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
423 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1440 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri