(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TARİHİN SAYFALARINI KARIŞTIRDI!..

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Ereğli il olsun diye laf ettiğim için kızanlara, bizi duymak isteyenlere bir mesaj vermek istiyorum. Bu İl sevdası bugünden değil, 85-86 yıllarından itibaren var” dedi.

Posbıyık, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen Belediye Meclisi Aralık Ayın Toplantısında gündem dışı yaptığı konuşmada, Belediye personelinden de Koronavirüs (Covid-19) testi pozitif olanların bulunduğunu belirtirken, salgından yaşamını yitirenlere Allah’tan Rahmet dileğinde bulundu.

Konuşmasını, siyasi sivil toplumunu kuruluşları ile ilgili geçmişinden bahsederek sürdüren Posbıyık, şunları kaydetti:

CHP’LİYDİM, TED’İ, ADD’Yİ KURDUM -  “Benim için ANAP’tan CHP’ye geçti, derler; yanlış bilgi tabii ki. Basın mensupları da yanlış biliyor. Ben CHP’de gençlik yıllarımda büyük gayretler gösterdim, gençlik kolları başkanlığı yaptım. TED Koleji 1980‘li yıllarda faaliyete başlamıştı ama 82’ye kadar sürdü. İlerleyen zamanda TED yönetimini kurup harekete geçtik. Erdemir’in düğün salonu olan yeri aldım. TED Koleji yapmak için 15 günde bir Ankara’ya gittim. TED Kolejini kurdum. Hiçbir ilçeye ADD kurmasına izin vermiyoruz ama Ereğli bizim için ‘İl’ dediler ve bana görev verdiler ilçe örgütü kurabilirsin, dediler. Oğuzlar İşhanı’nda yine kendi cebimizden para vererek arkadaşlarımızla ADD’yi kurduk.”

ÖZAL’IN SÖZÜNÜ HATIRLATTI - Posbıyık, dönemin yerel gazetelerinden örnekler göstererek, 1989’da yeniden siyaseti dönüşü ile birlikte Eski Anavatan Partisi’nden Ereğli Belediye Başkan Adayı olduğunu hatırlatarak, şöyle dedi:

“Ereğli’de su yok, perişanlık, kaynak sularından su alınıyor, evlerin çatısında büyük depolar var. Halı yıkamak, araba yıkamak, bahçe sulamak yasak, su yok zaten. Erdemir’in lojmanlarında vardı sadece. O yıllarda Allah sağlık versin rahatsızlık geçiriyor şu an. 1989’da Fevzi Yılmaz, Yusuf Oktay, Rıfat Oğuz ziyarete geldiklerinde, Merhum Turgut Özal’ın (ANAP Kurucu Genel Başkanı) beni Ankara’ya çağırdığını söylediler. 21 Şubat 1989’da Özal’la oturdum, 45 dakika benimle konuştu. Özal bana vaatte bulundu. ‘Eğer adaylığını koyarsan Ereğli’nin su sorununu kökten çözerim’ dedi. Ereğli’yi paraya boğacağını söyledi. Yine kabul etmedim. En son dedi ki: ‘Eğer kabul edersen Ereğli’yi İl yapacağım.’ O yıllarda biz gençler arasında da büyük bir çaba vardı il olmak için. Kendimizi kilitlemiştik il olma noktasında. Bu lafı duyunca dondum kaldım. Çok heyecanlandım, şaşırdım, beni kalbimden yakalamıştı.  Zonguldak’tan Ereğli’ye hiçbir şey vermiyorlardı. Diğer ilçelere beldelere gidiyordu. Bu noktada artık kaçınılmaz olarak ‘evet’ dedim. İçişleri Bakanı Mustafa Kalemli'yi çağırdı. Ona talimat verdi, ‘İlan edin’ dedi. ‘Halil Posbıyık Belediye Başkanlığını kazandığı takdirde Ereğli il olacaktır’ diye ilan edildi.”

KIZANLARA SESLENİYORUM! - Ardından Özal’ın ilçeye telgraf çekerek İl olma konusunu teyid ettiğini tekrarlayan Posbıyık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunun ekonomik dönüşüm noktası olduğunu biliyorduk. Çocukların işsiz kalmaması, ekonominin iyi noktaya gitmesi için mutlaka bu işi yapalım, diye çok uğraştık. Ama küçük bir oy farkıyla seçimi kaybettik. Ereğli il olsun diye laf ettiğim için kızanlara, bizi duymak isteyenlere bir mesaj vermek istiyorum. Bu İl sevdası bugünden değil, 85-86 yıllarından itibaren var. O yıllarda dahi Ereğli’ye hizmet yoktu. Zonguldak’a gelen devlet yatırımlarının hepsi de tamamen diğer ilçelere gönderiliyor, Ereğli’ye gönderilmiyor. Ereğli mağdur ediliyor. Bunlar tarih yazacak. Dolayısıyla bugün de aynı mağduriyet içerisindeyiz. Ben Ereğli Belediyesi’nin hizmetlerini yapın, demiyorum. Allah’a şükür bölgenin en büyük belediyesi biziz. Para olmadığı durumlarda dahi her türlü imkanı elde edebiliyorum. Belediye hizmetlerinden bir şey istemiyorum. Ben, Ereğli’ye devlet yatırımları gelmiyor, diyorum. Ereğli mağdur edildiği için İl olmaktan başka çaresi yok diyoruz.”

Posbıyık, geçmişte Erdemir ile iyi diyaloglarda olduklarını, OYAK’ın devralması sonrası ise diyaloglarda kopmalar yaşandığını savunduğu konuşmasında, “Şimdi biz kavga etmiyoruz, demokrasi mücadelesi veriyoruz” ifadelerine yer verdi.

2,5 MİLLETVEKİLİ BİZİM! -  İlçeye doğalgazın geliş sürecinden de bahseden Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bölgeden milletvekili çıkabilmesi konusunda ise “Alaplı ile Ereğli’nin arasına son anda bir çomak sokuyorlar. Alaplı ile beraber olabilsek siyasette 2,5 milletvekili bizim. Ama mutlaka araya bir şey sokuyorlar. Ve o yıllardan itibaren Ereğli ve Alaplı hep havasını alıyor. Bu sıkıntıyı o yıllarda gördük” diye konuştu.

Görüşülen gündem maddelerinin komisyonlara havale edildiği Meclis Toplantısı ikinci oturumu 3 Aralık’ta aynı yer ve saatte yapılacak.




Bu sayfayı yazdır

2.12.2020 18:30:57

Bu haber 1111 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.087.878

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
196 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
542 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1461 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri