(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SAAT 21.00'DEN İTİBAREN...

EREĞLİ

Koronavirüs (Covid-19) Salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkma yasağındaki uygulama, bugün (1 Aralık) başlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına göre, bugün saat 21.00’de başlayacak olan “Sokağa Çıkma Yasağı”, 2 Aralık saat 05.00’e kadar uygulanacak.

Hafta içi bu saatlerde devam edecek kısıtlama hafta sonunda ise Cuma günleri saat 21.00’den, Pazartesi saat 05.00’e kadar sürecek.

üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla belirli koşullar yerine getirilmek şartıyla kısıtlamadan muaf tutulacak.

AÇIK OLACAKLAR

Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçilere gidip gelebilecek.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler v e online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecekler.

Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.

Sokağa çıkma kısıtlamasındaki getirilen sürelere uymak için istisna getirilenler dışındaki tüm işyerleri hafta içi saat 20.00’de kapanacak.

MESAİ SAATLERİ DEĞİŞİYOR!

Bu arada, illerde Valiler tarafından kamu kurum ve kuruluşlarının günlük çalışma saatleri yarından (2 Aralık) itibaren 10.00’da başlayacak, 16.00’da sona erecek.

Yüzme havuzu, hamam, sauna, masaj salonu v e lunaparkların faaliyetlerinin

durdurulması, ganyan, iddia ve milli piyango bayilerinde içeriye müşteri kabul

etmeksizin sadece kupon/ganyan yatırma işleminin yapılabilmesine imkan tanınacak.

Şehir içi toplu ulaşım araçlarında da bulunulan mülki amirliğin ve hıfzıssıhha kurulu kararıyla araç sayısı artırılıp, gerekli kısıtlamalara gidilebilecek.

PAZAR YERLERİNİN DURUMU

Diğer yandan, Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde bazı halk pazarlarının kuruluş günleri de değiştirildi.

Merkez pazarı yine Pazartesi ve Cuma günleri kurulacak olan ilçede, Müftü Mahallesi’ndeki ‘Cumartesi Pazarı’ Çarşamba günleri açılacak.

Kadıtarlası pazarı yine Salı günleri kurulurken, Pazar günleri kurulan Kepez pazarı ise Perşembeleri açık olacak.

ERDEMİRLİLERE UYARI!

Öte yandan, özellikle Cumartesi Pazarının kurulduğu güzergahta, diğer günler çoğunluğu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda çalışanların oluşturduğu araç park edenler ise uyarıldı.

Aynı zamanda çevredeki iş yerlerinde çalışanların da kullandığı alanda Çarşamba günleri araç parkı yapılmamasına özen gösterilmesi istendi.




Bu sayfayı yazdır

1.12.2020 17:04:01

Bu haber 1120 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.020.612

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
803 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
314 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1432 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri