(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ HATIRLATTI

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kadına yönelik şiddete karşı imzalanan İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını istediğini bildirdi.

Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Posbıyık, 25 Kasım Kadına Şiddetle mücadele Günü dolayısıyla, Belediyedeki kadın personel ile bir araya geldiği Belediye binası önünde yaptığı açıklamada, Ereğli Belediyesi olarak kadına yönelik şiddete karşı çalışmaları kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.

Son yıllarda kadına yönelik şiddetin artığını hatırlatan Posbıyık, şunları kaydetti:

“Bilmiyorum insanlar mı canavarlaştı, eskiden oluyordu da iletişim araçları bu kadar yaygın değildi biz mi duymuyorduk. Ekonomik nedenlerden mi bu hale gelindi, bilmiyorum. Biz Ereğli Belediyesi çalışanları kadın arkadaşlarımızla birlikte burada ‘Kadına Şiddete Hayır’ sloganıyla, ‘İstanbul Sözleşmesi Uygulansın’ sloganıyla bir araya geldik. Kadınlarımızı, bacılarımızı, annelerimizi, bizi bu yaşlara getiren büyüklerimizi, her noktada güzellikler yaratan kadınlarımızı her zaman destekliyoruz. Onlar sevgiye ve saygıya layık. Onlara yönelik şiddet kabul edilemez. Kadına Şiddete karşı çalışmalarımızı Ereğli Belediyesi olarak sürdürmeye devam edeceğiz. Onun için hep beraber ‘Kadına Şiddete Hayır’ diyoruz.”

Program sırasında, Tüm Bel-Sen Belediye Temsilcisi Maide Kelenpeli tarafından belediyede çalışan kadınlara, üzerinde ‘İstanbul Sözleşmesi Uygulansın’ yazılı maske dağıtıldı.




Bu sayfayı yazdır

25.11.2020 17:33:17

Bu haber 1134 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.039.961

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
813 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
425 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri