(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MESAJLAR AYNIYDI

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İlçe Başkanı Şerife Handan Aktimur’u ziyaret etti.

Posbıyık, DEVA Partisi İlçe Başkanlığında gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı konuşmada, Aktimur ve göreve seçilen yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Diğer siyasi parti ziyaretlerinde olduğu gibi, DEVA’da da“Ereğli’nin Ereğlililerden başka dostu yok. El ele vermeliyiz” diyerek siyasilere birlik çağrısında bulunan Posbıyık, şunları söyledi:

“Handan hanım çok eski arkadaşım. Ereğli meselesinde birçok noktada hep beraber hareket ettiğimiz bir arkadaş. İlçe Başkanı olması Ereğli açısından beni çok mutlu etti. Ülkemiz hakikaten sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Belediyeye her gün ‘açım, işsizim’ diye gelen insanlara cevap veremiyoruz. Bunu hep birlikte aşmamız lazım. Ereğli yıllardan beri hep itekleniyor, hep hırpalanıyor. Ereğli’nin Ereğlililerden başka dostu yok diyorum. Maalesef çok konularda engelleniyoruz. Ereğli engelleniyor. Ereğli’deki siyasi parti ilçe başkanlarının, sivil toplum kuruluşlarının (STK) el ele vermesi lazım. Birlik beraberlik içerisinde olmalıyız.”

FİZİKİ EYLEM HAZIRLIĞI! - Posbıyık, DEVA ziyaretinde de Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) ve bünyesindeki Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası’na (ERDEMİR) yönelik eleştirilerini tazelerken, şunları kaydetti:

“Ereğli’den adam almıyorlar içeriye. Belli memleketlerden alıyorlar, nedir oraların özelliği bilmiyorum. OYPA’da çalışan Ereğli’nin köylerinden alınan insanlara kadrolarını vermiyorlar, asgari ücretle çalıştırıyorlar. Dışarıdan gelenlere yüksek ücret ödüyorlar. Erdemir’in Ereğli’ye verdiği kirliliğe, istihdam konusunda hiçbir yaklaşım göstermemesine, Ereğli halkına kaba bir şekilde davranmasına karşı yapılacak tek çözüm kalmıştır. Demokratik kurallar içerisinde fiziki eylem. Bütün partiler, STK’lar bir araya gelmeli ana kapıya doğru bir yürüyüş yapmak lazım. Ben şimdiden bu hazırlıklar için başladım.”

İL OLMAMIZ LAZIM - Zonguldak genelinde Ereğli ilçesinin dışlanmışlığını da tekraren söyleyen Posbıyık, “Kızanlar çok oluyor ama açık söylüyorum; bizim Ereğli olarak il olmamız lazım. Ereğli’de Erdemir var diye bütün yardımlar, yatırımlar öbür taraflara gidiyor” diye konuştu.

AKTİMUR: HALKIN ARASINDA SİYASET…- DEVA Partisi İlçe Başkanı Aktimur da ilçe çıkarları söz konusu olduğunda birlikte harekete hazır olduklarını dile getirdiği konuşmasında, şunları söyledi:

“Hem merkezde, hem köylerde projeler üretiyoruz. İnsanlara nasıl dokunabiliriz, nasıl faydalı olabiliriz diye çalışıyoruz. Kızılca Köyü’nde çilek yetiştirme projemiz var. Eğitim konusunda siz de öncülük ettiniz tablet bağışladınız. Bizler de ulaşabildiğimiz yerlere tablet ve bilgisayar bağışladık. Siyasete yeni bir soluk getirmek istiyoruz, farklı bir dizayn getirmek istiyoruz. Dört duvar arasında değil, sizden öğrendiğimiz gibi halkın arasında siyaset yapmaya çalışıyoruz. Gençlerin siyasette önünü açalım dedik. Kadın sayımız yönetimimizde oldukça fazla. Siyasette yer almak isteyen, aktif olmak isteyen kadınlarımıza yer verdik. Kadının siyasette bakış açısının, duyarlılığının birçok fark yarattığını gördüm. Bundan sonra da yaratacağını düşünüyorum. Genç arkadaşlarımız da çok istekle, heyecanla çalışıyorlar. Onların enerjisi, bizlerin tecrübesiyle birleşince güzel işler çıkacağını, güzel hizmetler yapacağımızı düşünüyoruz. Gençlik Çalıştayı yapmak istiyoruz. ‘Ne yapabiliriz’i sizlerle istişare etmek istiyoruz. Sizin Ereğli için bir araya gelme fikriniz bizim için çok kıymetli. Yapılacak çalışmalarda desteğimiz sizinle. Her ay basınla ve STK’larla toplantı yapıp Ereğli’nin çıkarları noktasında neler yapabiliriz konusunu  konuşacağız.”

Posbıyık’ın Aktimur’a, minyatür Herkül Helkeli hediye ettiği ziyarette, bazı belediye Başkan Yardımcıları, CHP’li Belediye Meclis üyeleri ve DEVA Partisi yöneticileriyle birlikte hatıra fotoğrafları çektirildi.




Bu sayfayı yazdır

5.11.2020 17:53:28

Bu haber 1192 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.031.567

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
810 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
422 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1439 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri