(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MESAJI BÖYLE VERDİLER!

EREĞLİ        

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Karadeniz Ereğli Doğa ve Bisiklet Gezginleri Derneği (EDOBİS) üyeleri, ölümlü bisiklet kazalarına tepki amacıyla tur düzenlediler.

EDOBİS Dernek Başkanı Yekta Lafcı,  Ereğli-Kandilli beldesi eski demiryolu güzergahındaki tur sonrası “Bisikletli Yaşam Platformu” adına yaptığı açıklamada, ülke genelinde bisiklet kullanım sayısı ile birlikte can kayıplarında da artış görüldüğünü söyledi.

Ülke genelinde, son 2 yılda yaşanan bisikletli trafik kazalarında 258 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Lafcı, son bir ayda ise çarpmalar sonucu ölen bisikletli sayısının 11’e yükseldiğini hatırlattı.

Ölümlerin tamamının bisikletlerin emniyet şeridinde seyir halindeyken, arkadan çarpmalar sonucu yaşandığına dikkat çeken Lafcı, şunları kaydetti:

"Aslında bunları kaza olarak nitelendirmek bile mümkün değil. Çünkü birçok çarpma motorlu araç sürücüsünün en sağda ve önünde giden bisikletliyi görmesine karşın yaşanıyor. Çarpmaların önemli bölümünde kamera görüntülerine baktığınızda da bu durum açıkça ortaya çıkıyor. Yani bisikletli için ölüm göz göre göre geliyor. Bakanlıklar ve yerel yönetimlere Türkiye genelinde bir çağrı yapıyoruz. Hız sınırları kontrol altına alınmalı, bisikletin taşıt olarak sürücüler tarafından kabul görmesi sağlanmalı. Güvenli şeritler ayrılmalı. Evrensel kuralların müfredata alınması ve insana saygının üzerinde durulması için harekete geçilmeli. Bisiklet sürücüleri olarak öncelikle trafik güvenliği önlemlerin artırılmasını istiyoruz. Çünkü bisikletime çarparsan ölürüm! Bu ölümleri durdurmak hepimizin elinde, devam etmesi ve ellerimizin kana bulanması da yine bizlerin elinde. Gelin bu çarpmaları durduralım.”




Bu sayfayı yazdır

27.10.2020 10:54:16

Bu haber 1191 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 75.747.312

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
407 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri